Фотографът Стив МакКъри документира...

Тази година Куба чества 500-годишния юбилей на столицата...

Игнатова заработва като модел

40-годишната Мария Игнатова е решила да се завърне към...

200 звезди призовават за спасяване на планетата

отпечатай новината

05.09.2018 11:09 | Видян 439 пъти

200 звезди призовават за спасяване на планетата

Цели 200 знаменитости от света на шоубизснеса, изкуството и науката, сред които Ален Делон, Пати Смит, Катрин Деньов, Шарл Азнавур и Аниш Капур, отправиха призив за спасяване на планетата.

Те отбелязват, че това е най-голямото предизвикателство в историята на човечеството, предаде Франс прес.

В статия във в. „Монд“ въпросните актьори, журналисти, писатели, фотографи и учени заявяват, че е време да се погледне сериозно на този проблем.

„Преживяваме планетарен катаклизъм, свързан с климатични промени и намаляване на биоразнообразието. Прекалено късно е, за да се смята, че е възможно да се избегнат каквито и да било последствия. Възможно е обаче да се избегне най-лошото. Като се има предвид, че става въпрос за най-голямото предизвикателство в историята на човечеството, политиците трябва да вземат незабавни мерки.“, категорични са подписалите призива.

В апела влизат още Еманюел Беар, Изабел Юпер, Изабела Роселини, Ромен Дюри и Джуд Лоу, както и от режисьорите Оливие Асаяс, Иво Ван Хове, Клер Дени, Вим Вендерс, Дейвид Кроненбърг, певицата Мариан Фейтфул, писателя Еманюел Карер и математика Михаил Громов.

Източник: monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !