Силвия Кацарова празнува 70 в НДК

Въпреки че ги навършва след 10 дни, на 26 април, Силвия...

Азис дължи на държавата около 1 млн. лв. данъци

отпечатай новината

12.09.2018 09:31 | Видян 2062 пъти

Азис дължи на държавата около 1 млн. лв. данъци

„Неудобни“ за обществото въпроси поставя певецът Азис във видеото на новата си песен Позна ли ме?. Както самият той коментира в интервю по Би Ти Ви, това са „теми, от които българинът отвръща глава: за бедността, за различните, за болните, за хората в неравностойно положение, за тези, които обичат хора от същия пол, които имат проблем с килограмите, проблем с амбицията да бъдат някой друг“.

Похвално е, че един певец от лекия жанр е решил да се ангажира със социални теми, тежки за решаване и в обществото, и от държавата. Затова не можем да отминем един позабравен проблем, който държавата имаше със самия него.

През 2009 г. стана ясно, че от НАП са започнали проверка на музикални изпълнители, след която е било установено, че Азис дължи стотици хиляди левове неплатени данъци от хонорари. Съставен му е ревизионен акт. По-късно от Агенцията съобщиха, че са успели да си вземат дължимото.

Но две години по-късно се оказа, че той отново е задлъжнял на държавата със значителни суми. Певецът подписал споразумение за разсрочено плащане, но тъй като не внасял редовно вноските, през 2017 г. един от апартаментите му и гараж в Манастирски ливади са били предложени на публичен търг.

Площад Славейков потърси информация в НАП какъв е точният размер на дължимите от Азис данъци. Говорителят на Агенцията Росен Бъчваров заяви, че не може да отговори, тъй като „законът дава конфиденциалност по тези въпроси“. Но потвърдиха, че въпросните имоти на Азис са били продадени. Според източници на Площад Славейков, към момента дългът на певеца е около 1 млн. лв.

И сега, след като се обяви за социално ангажиран към наболелите проблеми в държавата, Азис би било добре да бъде съвестен гражданин не само към обществените дела, а и в личен план.

Нека певецът да даде пример и изплати дълга си към държавата, която изпитва все по-големи затруднения да гарантира нормален живот на своите граждани: на бедните, болните, различните, на хората в неравностойно положение…

От НАП със сигурност са посрещнали с радост новината, че Азис се включва в новия сезон на Биг Брадър: щом певецът е получил работа, значи ще има и заплата – следователно и приходи към хазната.

Източник: ploshtadslaveikov.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !