Отличникът на Hell’s Kitchen бе...

Самопровъзгласилият се за цар на равиолите Кирил се...

Стефан Вълдобрев и Обичайните...

Осем града и нов албум с единайсет нови песни...

Приятели на Чаплин показват La Comedia в НДК

отпечатай новината

27.09.2018 10:21 | Видян 1103 пъти

Приятели на Чаплин показват La Comedia в НДК

Жонглиране с 4 малки топки върху клавишите на кийборд в такта на прочути мелодии е само един от ефектните етюди, които известната циркова актриса Алина Плачкова ще покаже в първия авторски спектакъл на дуо Плачкови за България, наречен „Ла Комедия“ (La Comedia).

Половинката от тандема, която е с френско-белгийски произход, но е родена в Дания, е наследница на 7 поколения артисти и единствената жена в света, която изпълнява този номер. Нейният партньор и съпруг, българинът Стефан Плачков, е майстор на спорта по акробатика, но от четвърт век се изявява с Алина по най-известните сцени на близо 50 страни по света.

Играл е в цирк „Балкански“ и „Сирк дьо Солей“. Отскоро семейството се е установило в София и ще представи премиерно „Ла Комедия“ на 27, 29 септември, 3, 4, 5 и 18 октомври в Нов театър – НДК. Тогава за пръв път дуетът ще се превърне в трио на сцената, тъй като в спектаклите се включва и 14-годишният син Саша Плачков.

Артистите определят „Ла Комедия“ като комедиен физически театър, включващ всички прийоми на нямото кино, мобилизиращи мимиката и тялото, пантомима, балет, циркови умения, клоунада, класически скечове, мултимедия и др. Кръстник на този уникален жанр е pr спецът проф. Любомир Стойков, който по-рано днес запозна Плачкови с представители на родните медии.

Спектакълът е за пътя на една жена към постигане на мечтите й да е на сцената и за намирането на истинската любов. Вдъхновен е от Виктория Чаплин – най-малката дъщеря на великия Чарли Чаплин, и нейния съпруг Жан-Батист Тиери, отдавнашни приятели и големи почитатели на изкуството на дуото. Прадядото на Алина Джордж Дейвис се е снимал с Чаплин във филма „Циркът“, партнирал си е и с Бъстър Кийтън. Очаква се Виктория също да дойде за някое от следващите представления на Алина и компания в НДК.

Стефан Плачков е завършил Цирковото училище в Москва и получава дипломата си с грамота от самия Юрий Никулин.

Той е спец по жонглиране, свободно балансиране върху стълба, въртене на кубове, комедия. Участвал е като консултант в реализацията на високобюджетен мюзикъл на Бродуей – „Пипин“ (2015), отличен с награда „Тони“. Алина Плачкова има златен медал от Международния цирков фестивал в Париж – „Циркът на бъдещето”, както и от цирковите фестивали в Рим и Берлин. Тя е виртуоз в музикалното жонглиране и акробатичния балет. Сред сцените, на които се е изявявала, са „Лидо“, „Мулен Руж“, „Фоли Бержер.

Алина и Стефан са заедно от 24 години, в цирк „Кроне“ в Мюнхен се влюбват един в друг от пръв поглед, но след двайсетина дни трупите им заминават в различни посоки. Българинът праща на своята избраница писмо на руски език, в което й прави предложение за женитба. То обикаля през няколко държави, докато бъде преведено от бабата на актрисата, а месец и половина по-късно Стефан получава по пощата нейния положителен отговор. Синът им Саша засега не смята да продължава семейната традиция: той се увлича по палеонтология, сладкарство и в бъдеще се вижда евентуално като театрален актьор.

Източник и Снимка: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !