Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Затягат критериите за Брадъра след Ванко 1

отпечатай новината

27.09.2018 10:52 | Видян 1979 пъти

Затягат критериите за Брадъра след Ванко 1

По-стриктни критерии, що се отнася до подбора на участниците в риалити формата „Биг (ВИП) Брадър“ изискват от Modern Times Group, шведската компания, чиято собственост е „Нова Броудкастинг Груп“.

До това се стигна, след скандалното участие на рапъра Ванко 1 в настоящия сезон на шоуто, което провокира недоволство у зрителите и дори жалби към Съвета за електронни медии от страна на организацията „Не си сама“. Скандалът стигна и до британското издание The Guardian, пред които представител на MTG коментира, че местният клон ще преразгледа изискванията за състезателите в подобни предавания. „Наказателна присъда за такива провинения е нещо изключително сериозно и компанията няма да включва хора с такива присъди в бъдещи предавания“, казват пред The Guardian от компанията.

Припомняме, че Иван Главчев, както е името по паспорт на Ванко 1, бе осъден за сводничество, трафик на жени и незаконно притежание на оръжие през 2003 г. „Той е лежал в затвора, освободен е и сега има права като всеки един друг участник в предаването“, коментираха пред „Монитор“ от „ВИП Брадър“, като уточниха, че излизането на Ванко 1 от Къщата е изцяло доброволно и не е осъществено под натиск. „Всички знаем, че напусна заради протестите на хората, които не бяха съгласни един осъден престъпник, трафикант на бели робини и на наркотици, да бъде представян за "ВИП". Разстройство имал, глупости. Не ви е срам!“, писаха възмутени зрители в социалните мрежи по повод оттеглянето на рапъра от шоуто по лични и здравословни причини. В епизода на „ВИП Брадър“ във вторник вечерта стана ясно, че Главчев страда от гастрит, има болки в корема и по думите му развива състояние, близко до пневмония. От екипа на шоуто потвърдиха и пред „Монитор“, че участникът на няколко пъти е бил преглеждан от медицинско лице по време на престоя му при Големия брат.

Зад тезата, че пребиваването му в Къщата е единствено от морално естество, застанаха и от СЕМ. „Този телевизионен формат е психологически и социален експеримент по своята същност и в този смисъл в него е заложен и елемент на провокация към зрителя. Екипът е събрал различни представители на българското общество, включително бивши затворници. Съветът за електронни медии няма законово основание да наложи санкция на телевизионния оператор, освен ако не са нарушени основни принципи на радио- и телевизионната дейност. Самото присъствие на Ванко 1 в това издание на шоуто не би могло да се възприеме като неспазване на медийното законодателство, още повече, че Съветът не може да указва на доставчиците какви гости да кани в своите предавания, тъй като програмната и редакционната политика на медиите са автономни“, гласи част от становището на СЕМ.

„Проява на много лош вкус“ - така пък Бетина Жотева от Съвета коментира казуса пред The Guardian, като изтъкна, че каненето на бивши затворници се превръща в традиция за родните продукции като начин за провокация и привличане на аудитория.

Само седмици преди старта на сегашния сезон Анита Мейзер, която също бе зад решетки заради убийството на съпруга си Николай Димов, бе сред спряганите участници в шоуто. Каненето на бивши затворници в „Биг Брадър“ не е прецедент, появил се на българска територия, като дори тази година един от финалистите на британското издание на шоуто бе Ник Лийсън – осъден през 90-те години на миналия век за финансови измами.

Междувременно стана ясно, че СЕМ проверява шоуто и за език на омразата, като този път в епицентъра на събитията са Веселин Плачков и Валентин Кулагин. Актьорът, който наскоро се сдоби с дъщеричка от Мариана Попова обижда гримьора с думи като „свиня“, „педераст“ и т.н., като спорът им прераства и във физическа саморазправа.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !