Новият Ботев започнал като Ян Бибиян

Като Ян Бибиян е започнал актьорът Деян Жеков, който...

Ралица Паскалева крие...

Ралица Паскалева е новият водещ на "Игри на...

За трета поредна година Министерството на туризма отличава най-добрите в бранша

отпечатай новината

29.10.2018 11:45 | Видян 3153 пъти | Гласували 1

За трета поредна година Министерството на туризма отличава най-добрите в бранша

За трета поредна година Министерството на туризма ще връчи Годишните награди в туризма. Министърът на туризма Николина Ангелкова даде старт на надпреварата на 1 септември във Велинград. Общината стана носител на първа награда за община за балнео- и СПА в първото издание на наградите, организирани от туристическото министерство през 2016 г. През миналата година Велинград се нареди на втора позиция.

От създаването си като самостоятелна институция Министерството на туризма работи последователно за утвърждаване на България като дестинация в четири сезона, предлагаща качествен туристически продукт.

Поради тази причина важен партньор в постигането на тази цел са местните власти, бизнесът и медиите. Именно това е и целта на наградите - да се покаже приносът на всеки, работещ за устойчивото развитие на един от водещите икономически сектори в страната – туризмът.

Да получиш приз от тези награди е признание и редица общини и управители на атракции вече заявиха своя интерес. Това се доказва и от факта, че участниците в конкурса ежегодно се увеличават, коментира министър Ангелкова.

През миналата година в надпреварата са се включили повече от 140 участници, а гласувалите са били близо 95 хиляди. Най-много кандидати е имало в категорията Избора на българите – 176, а съответно най-голям брой гласове са дадени в категория Туристическо събитие – 18390, където призът бе получен за Франкофонския фестивал Francofolies.Blagoevgrad, община Благоевград.

Тази година крайният срок за кандидатстване за наградите е 31 октомври 2018 г. Кандидатурите се подават в професионални и журналистически категории, като има и обособена група за общини. Общо категориите са 16, кандидатства се онлайн на платформата www.tourismawards.bg или на мейл info@tourismawards.bg. Там са описани подробно и всички условия, на които е необходимо да отговарят участниците.

След изтичане на крайния срок кандидатите, които отговарят на критериите, ще бъдат обявени на сайта на наградите и за тях ще започне гласуването. Чрез онлайн вот ще се избират победителите във всяка категория. Призьорите ще бъдат обявени на официална церемония на 11 декември 2018 г.

Според условията всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), но може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Опити за нерегламентирано генериране на гласове биха повлияли негативно за класирането на съответния кандидат.

Министър Ангелкова призовава всички общини и туристическия бранш да участват активно в състезанието, тъй като това е добър начин да представят резултатите, които са постигнали през миналата година.

Категории:
1. „Туристическа атракция/обект“;
2. „Туристическо събитие“;
3. „Духът на България“;
4. „Специализиран туризъм“;
5. „Туристическа дестинация“;
6. „Иновации“;
7. „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“;
8. „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“;
9. „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“;
10. „Журналистически материал на тема туризъм в България в радио“;
11. „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“;
12. „Община за планински туризъм“;
13. „Община за морски туризъм“;
14. „Община за балнео- и СПА туризъм“;
15. „Община за културно-исторически туризъм“;
16. Голямата награда - „Изборът на българите”, се определя сред всички обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !