Пловдивска бръмчалка се сгоди в Дубай

Бившата водеща, която стана по-известна под псевдонима...

Съни бийч доведе лятото по bTV за над...

На 21 февруари bTV откри пролетния телевизионен сезон...

Звезден спектакъл и бални танци в Хотел Маринела

отпечатай новината

29.10.2018 17:47 | Видян 647 пъти

Звезден спектакъл и бални танци в Хотел Маринела

Благодарение на MARS ARMOR и семейство Ташкови, с подкрепата на Victoria Group и Първа инвестиционна банка - Fibank, за втори път в България се проведе фестивал на балните танци на световно ниво. През изминалият уикенд, зала E.F.E. на хотел Маринела, се превърна в блестяща бална зала, в която танцуваха майсторски двойки по състезателни и бални танци от 12 държави - Англия, Германия,Франция,  Италия, Русия, Украйна, Румъния, Гърция, Кипър, Израел, Полша и България.

Те се състезаваха за спечелването на шампионските звания в латино-американските и стандартните танци на четвъртото поредно издание на открития международен фестивал, посветен на изкуството на балните танци - SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2018, организиран от БПТА.

В състезанията взеха участие над 200 танцови двойки , които с прекрасните си изпълнения, в продължение на два дни, предизвикваха бурните аплодисменти на своите възторжени почитатели. Тази година фестивалът отбеляза четвъртата си годишнина с поредица от събития в рамките на неговата програма. За първи път в България официални гости на фестивала бяха световните суперзвезди на латиноамериканските танци – Джоана Люнис и Майкъл Малитовски, Англия - световни шампиони за професионалисти.

По време на Гала вечерта, специалното им изпълнение в шоу програмата остави публиката без дъх и вдигна всички в залата на крака с бурни аплодисменти. Всички участници във фестивала получиха сребърни гривни за късмет от магазини за бижута SSG, подаръци от : подъръчни комплекти Kadiffe от фирма МАГАМА, шоколадови статуетки от Сладкарници ТЕА, козметични продекти от РЕФАН, а призьорите в категориите – уникални сребърни бижута от SSG и луксозни шалове от Jermandre Luxury Scarves.

Блестящите танцови двойки от цял свят се носеха над професионалния дансинг, осигурен от Паркетен стил. Освен с умения, сценични костюми, участниците впечатляваха и с артистични прически и грим, подготвени от професионалистите от салон МАГАМА. Welcome drink с нежния вкус на обичаното в цял свят шампанско Cloudem, посрещна звездната публика.

Гостите на бала се наслаждаваха на здравословното меню изготвено от Биляна Йотовска, съвместно с главният готвач на хотел Маринела – Петър Николов. Съвършеният десерт бе изработен от Сладкарници Теа.  Отбраните вина за вечерята, бяха специална селекция Umami, а всички в залата разхлаждаха страстите с Бяла вода от недрата на Рила.

Резултатите от главните финали – тези по ЛАТ и по СТТ за аматьори, бяха определени от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, оглавявана от неговия Генерален Секретар – г-н Ханес Емрихс (Австрия), а сред членовете на комисията присъстваха имената на няколко бивши световни шампиони за професионалисти.

В ЛАТ своята четвърта поредна победа извоюваха двойката фаворит в това състезание, шампионите на Англия за аматьори и финалисти в най-престижното състезание по тези танци в света, Блекпулския танцов фестивал – Петър Даскалов – Зия Джейм (Англия). Забележително е, че в тази двойка партньорът е българин. В СТ победители станаха още една млада звездна танцова двойка, този път от Англия – Glen Richard Boyce - Caroly Janes, които са и тазгодишните финалисти в световния Блекпулски фестивал при младежите до 21 г. Ето и самите резултати:

СВЕТОВНА КУПА ПО ЛАТИНО-АМЕРИКАНСКИ ТАНЦИ, ФИНАЛ, WDC AL WORLD CUP CHAMPIONSHIP, (Латино-американски танци)

1. Petar Daskalov - Zia James (ENGLAND)
2. Zugan Oleg - Mazulevich Elizaveta (UKRAINE)
3. Jason Cicard - Regina Klyaynfelder  (FRANCE)
4. Glen Richard Boyce - Caroly Janes  (ENGLAND)
5. Wiercioch Mateusz - Magdalena Bandelewicz  (POLAND)
6. Andreas Ioannou - Martha Birli (GREECE)
ФИНАЛ, WDC AL SOFIA OPEN BALLROOM CHAMPIONSHIP (Стандартни танци)
1. Glen Richard Boyce - Caroly Janes (ENGLAND)
2. Maxym Savytsky - Polina Ryabovil (UKRAINE)
3. Hristo Hristov - Pavlina Tsoncheva (BULGARIA)
4. Viktor Dimitrov - Sofia Petkova (BULGARIA)
5. Daniel Andreev - Zara Nikolova (BULGARIA)
6. Wolfgang Jammer - Sandra Baccaro (GERMANY)

Най-добре представилите се българи в това престижно състезание бяха танцовите двойки: Lyubomir Yakimov - Valentina Markova (BULGARIA) и Vasil Pavlov - Tanya Baltova (BULGARIA), класирали се на 10-то и 11-то място. Броят на участвалите във фестивала български двойки също достигна рекорд – над 50 танцови двойки от над 10 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора и др.

Фестивалната програма завърши с Уъркшоп по ЛАТ и СТТ, на който лектори бяха председателя на съдийската комисия на фестивала и Ген. секретар на Световния Танцов Съвет - г-н Ханес Емрих, както и световните шампиони за професионалисти – Джоана Люнис и Майкъл Малитовски, съдиите Барбара Маккол – Стопфорд и Маурицио Весково.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !