Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

ДА! Le Petit Quche’ с вината на Джоли – Пит и от Страсти в Тоскана

отпечатай новината

22.11.2018 17:49 | Видян 1486 пъти

ДА! Le Petit Quche’ с вината на Джоли – Пит и от Страсти в Тоскана

Може спокойно да отминете Le Petit Quche’, докато вървите по ресторантско – барския хъб Оборище, защото входът му е откъм ул. Васил Априлов. В тази най-хубава част на най-престижната софийска улица е разположен малък оазис на гастрономията.

Със сигурност трябва да обърнете внимание на вината, които домакините сами внасят. Повечето хора веднага се насочват към розетата, въпреки че вече им мина сезонът. Защото се предлага Миравал – от винарната на Анджелина Джоли и Брад Пит, която не е ясно чия остава след раздялата им – тя е наполовина французойка, ала той е запаленият винар в дуета, който бяха. Никак не е лошо и розето от избата, която драгият зрител познава по уникалната й форма от италианската сага Страсти в Тоскана – оригиналното заглавие и Трите рози на Ева.

Тя пък е наречена Петра и предлага чудесни червени вина – еликсирът на най-красивия италиански район. На полицата до бутилките от тази точно изба са подредени и великото Брунело ди Монталчино, и класическото Кианти за онези, които ги пожелаят. Разбирла се, има и прекрасни френски вина със специално внимание към едновременно добрите и достъпни пенливи в навечерието на празниците.

Много по-френски обаче стоят гъшият дроб и всякакви други подобни, предлагани в огромно разнообразие. Както и хаймарките бонбони и шоколад – има дори с 99% какао. Едната е Maxim’s – да, от прочутото и легендарно заведение. Има и още много, много неща на удивително малка площ, а вторият етаж е посветен на ароматна козметика за дома и човека и изискани подаръци, отново от големи брандове.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !