Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Студиата на Ню Бояна струват 50 млн. евро

отпечатай новината

01.12.2018 09:17 | Видян 1193 пъти

Студиата на Ню Бояна струват 50 млн. евро

Над 50 милиона евро – толкова е инвестирала компанията Nu Image в изграждането на инфраструктурата на „Ню Бояна“. Това каза изпълнителният директор на филмовите студиа Ярив Лернер пред The Location Guide.

Продължаваме да се развиваме и тази година ще обявим създаването на сайта BulgariaFilmCommission.com, който ще служи като ориентир за всеки продуцент, проявил интерес към България за реализиране на филма му

обясни още Лернер, който към момента е в Лондон за конференцията FOCUS, акцентираща върху аудио-визуалния сектор. Повече подробности около новата платформа той ще разкаже по време на презентацията си на 4 декември, когато ще промотира България и „Ню Бояна“ в частност като филмова дестинация.

Сред последните продукции, които доведоха у нас холивудски звезди, бе „Рамбо: Последна кръв“. Към момента екип на „Ню Бояна“ продължава да пътува със Силвестър Сталоун и на остров Тенерифе, където работата по лентата продължава на пълни обороти. „По-голямата част от „Рамбо 5“ ще бъде заснета на Канарските острови, защото там функционира механизъм, според който се връща 40% от изразходения там бюджет“, обясни наскоро Лернер.

Въвеждането на финансов стимул за чуждестранните инвеститори в киноиндустрията ни е битка, която Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти води от повече от седем години. „24 от 27 страни в Европейския съюз са въвели подобни стимули. Истината е, че българското кино не е в изключително здраве. Борбата е да сме конкурентно способни и да се равним по процент с близките нам страни. В Румъния връщат на продуцентите 30%, в Сърбия – 28“, каза и Краси Ванков, председател на асоциацията.

Източник: Monitor


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !