Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Маншети и якички в новата колекция на "Шанел"

отпечатай новината

12.03.2009 12:30 | Видян 2555 пъти

Маншети и якички в новата колекция на

Колекциите прет-а-порте за жени есен/зима за 2009-2010 г. на модна къща "Шанел" и на Аликзандър Маккуин бяха представени на Парижката седмица на модата, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Маншети и якички са отличителното в колекцията на Карл Лагерфелд за модна къща "Шанел", докато при представянето на колекцията на Маккуин манекенки с блед тен на лицето, подчертани устни и прекалено силен грим дефилираха край нещо като голяма купчина боклуци.

В колекцията на Карл Лагерфелд за "Шанел" преобладават облекла в черно и бяло, но също в зелено и розово. Къси черни рокли са с бели якички с различна форма, а ръкавите са с бели маншети с украса в черно.

Колекцията е вдъхновена от облеклото на английското денди, носило през 18-и век дрехи в тъмни тонове с яки, маншети, вратовръзка и шал, обясни дизайнерът.

Нюанси на зеленото има в някои панталони и сака от туид. Представени бяха също рокли в пастелно розово в комбинация с пончо.

Специално място в колекцията на британския дизайнер Аликзандър Маккуин е отредено на костюмите тайори и високите ботуши, които очевидно ще са на мода през следващата зима.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !