НАЙ-НОВИ
Никога не насилвай нещата. Дай...
Никога не насилвай нещата. Дай най-доброто от себе си и...
Смях: За какво да внимават водачите...
Смях: За какво да внимават водачите на дизеловите коли...
Лео сяда на масата на Берлускони
18.12.2018 11:03 | Видян 1264 пъти
Самият Лео ще разкрие, че един от редовните му клиенти – тенис звездата Григор Димитров, също е фен на конското и ще пренесе ноу-хауто от Сицилия в собствения си ресторант заради топ спортиста.
Традицията да се консумира конско месо на острова датира от времената на масова бедност в Катания. Когато индустриализацията пенсионира конете като основно превозно средство, а местните осъзнали, че освен вкусни, животните са и в изобилие. За популярността на конското месо допринася и фактът, че то съдържа повече протеини от основните меса и това го превръща в здравословен източник на енергия.
Рикардо ще разкаже пред екипа, че най-търсени в неговия ресторант са конските кюфтета, които се сервират с галета, пармиджано реджано, яйце, сол и олио. Комбинира се прекрасно с „ла страца“ – салата от чери домати и пресен червен лук от Калабрия и чаша червено вино от Етна. На ден той изразходва около 70 кг. месо, а мотото му е, че „доброто месо е суровото месо и варената риба“. За десерт домакинът ще предложи и любимата си торта „Федора“, която съдържа пандишпанови благове, овча рикота, изпечени бадеми, парчета шоколад и прясна сметана.
Сподели
свързани новини
Животът е прекрасен с Лео Бианки стартира тази сряда в Преди обед
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !