Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Лошото време отмени исторически тур на Брегович в Пловдив

отпечатай новината

19.12.2018 12:21 | Видян 1433 пъти

Лошото време отмени исторически тур на Брегович в Пловдив

Лошото време, снегът и студът провалиха историческата обиколка из Старинен Пловдив, която балканската звезда Горан Брегович отдавна беше поискал от организаторите на концерта му под тепетата Арт БГ.

Музикантът пристигна ден преди шоуто си в зала СИ'ЛА, за да може да задоволи един от големите интереси в живота си – жаждата за история. По план той трябваше да се разходи из Античния град днес, но за да е в пълна кондиция за шоуто довечера и да няма риск да се разболее създателят на Бело дугме отново се размина с мечтата си.

Желанието му да опознае по-добре града съвсем се засилило след последната му визита, когато свири в Античния театър. Все пак той е успял успял да види, част от красотите на Пловдив в автообиколка която преминала покрай Малката базилика, разкопките на Голямата базилика, Гребния канал, пищната католическа катедрала Свети Лудвиг и някои от по-големите църкви като Света Петка.

Видяното предизвикало бурен възторг в музиканта, който е завършил философия. Той бил добре информиран и за това, че Пловдив ще е Европейска столица на културата идната година, като поискал подробно да се запознае с програмата на събитията в града.

Историческият тур беше отложен за следващата му визита под тепетата с надеждата времето да е по-добро, а самият Брегович изявил жив интерес да бъде разведен и запознат и със старите римски мозайки, които са едно от съкровищата на града.

Балканската звезда беше настанен в президентския апартамент на хотел Тримонциум, където разпуска заедно с оркестъра си преди големия концерт. Организаторите пък се похвалиха, че за лудата балканска вечер ще пристигнат фенове с автобуси от Монтана, Враца, Перник и Кюстендил.

Съвсем скоро Горан Брегович ще се завърне у нас, след като е приел да весели жителите на Сопот на площада в новогодишната нощ. Геният на балканската музика довече в града под Балкана част от своя оркестър Ъндърграунд. Формацията ще огласи Стремската долина с невероятните хитове Едирлези и Месечина. Брегович идва по покана на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, който е личен приятел на градоначалника на Сопот Деян Дойнов.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !