Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Племенникът на Гала е кремиран

отпечатай новината

28.12.2018 15:55 | Видян 2482 пъти

Племенникът на Гала е кремиран

Племенникът на Гала, застрелян от американски полицай на 10 декември, е бил кремиран, научи Уикенд. Семейството избрало център по кремация в американския град Бъфало, където живее повече от 20 години, вместо традиционното за България погребение.

Приятелите на убития Джордж (Георги) Пенев решиха да го изпратят, облечени в пурпурно. Това бил любимият му цвят. Идеята била на неговата приятелка Лори. „Харесва ми, защото пурпурното е било запазено за кралете. Бил е елитен цвят, тъй като багрилото, с което го постигали, е било много рядко и скъпо. Не се сещам за друг цвят, който би паснал по-добре на характера на Пенев”, коментира близък на убитото момче.

Малко след смъртта на младежа, за която Уикенд първи писа, семейството му съобщи, че църковната служба, на която близките му ще си вземат последно сбогом с него, е насрочена за събота сутринта, 22 декември, в местен християнски храм.

След това всички щели да „празнуват живота на Пенев” – с тези думи бе определено събирането на семейството и приятелите, което обикновено се прави след погребение. През това време тялото на самия Джордж е било откарано в център по кремация.

Засега не е съобщено какво ще стане с праха на младия мъж. Не е ясно и точно каква е причината за избора на кремацията вместо далеч по-разпространеното сред българите стандартно погребение. Предполага се, че една от основните причини е по-ниската цена.

Малко след убийството сестрата на момчето – Мария, започна кампания за събиране на дарения за покриване на разходите по църковната служба и погребението. „Брат ми вече го няма, парите са, за да помогнат на родителите ми да платят всички такси около погребението, както и да преживеят известно време, докато са в траур”, обясни момичето.

На пръв поглед акцията изглежда странна, тъй като братът на Гала – Петър, е имал собствен бизнес в Бъфало. Твърди се, че въртял цели три пицарии, така че е логично да има достатъчно пари за едно погребение.

От друга страна е трудно обяснимо защо самата водеща не е предложила да помогне с таксите, ако семейството наистина е имало нужда от помощ. За нейната заплата в Нова тв и за хонорарите, които взима от всевъзможни рекламни кампании, в които участва от години, се носят легенди. Така че е истинска загадка как семейството е опряло до дарения.

Така или иначе, за броени дни приятелите на мъртвото момче събраха около 10 хиляди долара. На фона на американските такси тези пари далеч не са толкова много, колкото изглеждат в България. Само за кремацията в САЩ средната цена е около 2000 долара. Отделно се плаща за църковната служба, катафалката, цветята и т.н. Още по-скъпо е, ако се прави традиционно погребение, което включва покупка на парцел за гроба.

До деня на кремацията самата водеща не коментира смъртта на племенника си. Веднага след като той бе убит, тя изчезна от предаването си и се говори, че е летяла за САЩ. След седмица обаче пак се появи в На кафе и нищо в поведението ѝ не издаваше, че е преживяла тежка загуба.

Дори след като Уикенд писа за смъртта на момчето (четвъртък, 20 декември), Гала не каза нито дума по случая, а напротив – на следващия ден се появи в предаването с широка усмивка на уста и се държеше така, все едно нищо не се е случило. Говори се, че от петък (21 декември) На кафе тече на запис.

Вероятно това се е наложило, тъй като Гала е искала да пътува обратно за САЩ, за да се прости с Джордж в събота. Затова предварително е записала няколко предавания, които да се пускат, докато не е в България. Ако това е вярно, би обяснило неадекватното ѝ поведение в момент, в който всички очакват да коментира трагичния край на момчето.

Както „Уикенд” писа, 23-годишния Джордж е бил застрелян от полицай, след като размахал нож срещу него. Мястото, където е станал инцидентът, е Фредония – предградие на Бъфало. Убийството е било истински шок за местните хора, тъй като е станало посред бял ден – около 13,30 на обяд.

Случаят е отразен от местни медии, които обаче не съобщават името на жертвата. Твърдят само, че полицаят, който е стрелял, бил опитен – с над 15 години стаж, и не можел да избегне трагичната развръзка. Той нямало да бъде подвеждан под отговорност.

По информация на Уикенд момчето е било дрогирано и именно това е причина за неадекватното му поведение спрямо полицая. Според американски медии, на убития е взета проба за наркотици, но резултатите от нея няма да станат ясни скоро. Някои от тях твърдят, че дълго след инцидента органите на реда не са давали никаква информация по случая.

Джордж, който преди идването на полицията се бил затворил и отказвал да излезе, имал много прорезни рани по тялото си. Предполага се, че сам си ги е нанесъл. За да го накара да излезе и да спре да се самонаранява, първо бил извикан екип пожарникари, а после – и полицаи, които трябвало да му помогнат.

Вместо обаче да спасят момчето, един от тях го убива. „Омръзна ми ченгетата да убиват хора в момент на криза в менталното им здраве”, е един от коментарите към новина за шокиращия инцидент.

Много американци са потресени от подобни случаи, които съвсем не са рядкост в САЩ. Малко преди смъртта на Джордж например в Невада полицаи убиват 14-годишно момче в училищен двор, защото размахва нож, макар че в близост до него няма нито един човек, когато може да нарани. За Фредония обаче смъртта на българина е прецедент.

Предградието по принцип е много спокойно. Последният път, когато полицай в града е натискал спусъка, преди Пенев да бъде убит, бил преди цели 15 години.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !