Служебни премиери: Фотофакт

Служебни премиери: Фотофакт

Дан Колов оживява и възпитава в...

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на деня, в който...

Израел представи логото на Евровизия 2019

отпечатай новината

09.01.2019 14:50 | Видян 1109 пъти

Израел представи логото на Евровизия 2019

Организаторите на международния конкурс "Евровизия 2019" - Европейският съюз за радио и телевизия и израелската радиотелевизионна компания КАН, представиха логото на тазгодишната песенна надпревара.

Престижният конкурс ще се проведе в Тел Авив от 14 до 18 май. На логото са изобразени два златни триъгълника и още една подобна фигура с подчертан контур, обединени под формата на звезда. Логото повтаря силуета на сцената на конкурса, разработена от немския художник Флориан Видер.

"Триъгълникът е една от най-древните фигури в света. Той е крайъгълен символ, който се среща навсякъде - в изкуството, в музиката, в космологията, в природата. Триъгълникът олицетворява свързаността и креативността", изтъкнаха организаторите. Те припомниха, че когато триъгълниците се съединят, се оформя едно ново цяло, отразяващо безкрайната небесна шир, в която ще блеснат естрадните звезди на бъдещeто на предстоящия конкурс в Тел Авив.

По-рано беше избрано и мотото на "Евровизия 2019" - "Позволи си да мечтаеш".

Припомняме, че тази година България няма да участва в песенния конкурс. До това решение се стигна поради финансови проблеми.

„През последните две години БНТ организира българското представяне в международния конкурс с подкрепата на партньори - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането. Независимо от това, разходите за подготовката на българския участник, създаването и продуцирането на песен, сценичното представяне, производството на телевизионен клип и включване в събитията от програмата на конкурса, значително надхвърлят разумните разходи, които обществената телевизия би могла да си позволи.

Освен преките разноски за подготовка на съответния представител, държавите – участнички си поделят и част от разходите за самото провеждане на конкурса,
които тази година са в размер на 5 300 000 евро", гласи официалното изявление от националната ни телевизия от октомври.

Източник: Monitor
Снимка: Официален сайт на конкурса Логото на "Евровизия 2019".


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !