70 г. Военен театър

Въпреки напрегнатите обстоятелства тази година, Театър...

Марион Котияр проектира колекция...

Пламенна екологична активистка, чувствителна към...

Бохемска рапсодия. Задължително!

отпечатай новината

15.01.2019 14:17 | Видян 1350 пъти

Бохемска рапсодия. Задължително!

Бохемска рапсодия е най-хубавият филм, също и най-честният филм, правен от много години насам. Малко над два часа, които наистина няма да усетите как прелитат, докато се забавлявате и се просълзявате. Защото има защо...

Изобщо не е нужно да сте фенове на Куин или Фреди Меркюри, за да седнете пред големия киноекран, и да ви хареса. Нужно е да бъдете интелигентни, свободни, отворени хора, които могат да разбират и да чувстват/съчувстват. Особено, ако малко сте отчаяни "от това, което имаме като" всичко в България. Ще се заредите с воля, а волята може да промени всяка съдба!

Ако искате синопсис, той е като приказката за грозното пате: момче, наричано от всички "паки" (доста актуално на фона на циганската тема от последните дни), което мЕта багажи на летището, но си знае таланта и цената, само се предлага на западаща група, прекръства я доста предизвикателно Кралицата в най-консервативното възможно общество - британското, през 70-те години на миналия век, намиращо се под короната на ... кралицата.  

Момче, което не се страхува от нищо и не спира пред нищо, за да постигне своето, което се бори за своята истина и за своята свобода, защото се оказва, че те са истина и свобода за милиони и милиони хора по целия свят, които безумно се влюбват в едрозъбия грозен туземец, на всичко отгоре признал си своята хомосексуалност.

Това е също един човек, кого славата пленява и побърква, но който намира пътя обратно към близките си хора, без да жертва достойнството си. Точно тогава обаче, по ужасяваща ирония на съдбата, получава присъдата СПИН и решава, че е неговото време да дава и да дава, и да дава колкото може повече на колкото може повече хора.

Това е историята на един от най-силните и най-смелите мъже, които светът познава. Чиято песен Бохемска расподия, приета с насмешка от най-големия бос на шоубизнеса в света, който заради нея обявява смъртна присъда в попмузиката срещу късането на договора от страна на Фреди и Куин.

Същата песен неотдавна, преди дни, беше обявена за най-великата и най-обичаната за всички времена по цялата планета - статистика.

И, която е дала името на въпросния филм, в който ще я чуете неведнъж. И ще я преживеете. Защото филмът и момчето в ролята на Фреди са наистина невероятни. Цъфват и се развиват пред вас, докато станат неудържимо красиви.

Нашата песен обаче е друга от филма - там тя е кулминацията и има защо - Ние сме шампионите. Култовото име всеки го знае, но нека да обърнем внимание на следващите стихове в текста:

"...и ние продължаваме да се бием докрай!

Няма време за губещи!

Защото ние сме шампионите на света!"

И Вие бъдете!

Борис Ангелов

автор: Борис Ангелов

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !