Как ултра редките сиамски близначки...

Най-известните сиамски близнаци в Америка се завръщат...

Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Канадска компания обяви, че има 150 хил. декара за производство на канабис в България

отпечатай новината

21.01.2019 11:48 | Видян 2269 пъти

Канадска компания обяви, че има 150 хил. декара за производство на канабис в България

Канадската компания International Cannabis Corp (ICC) обяви в края на 2018 г., че е сключила обвързващо споразумение за придобиване на фирмата Balkan Cannabis Corp., която твърди, че контролира в България терени от общо 15 хиляди хектара (150 000 декара) за производство и преработка на канабис, включително за медицински цели. В съобщението до борсата се посочва още, че Balkan Cannabis притежава лицензи за отглеждане на коноп и канабис за медицински цели в България.

Кои са Balkan Cannabis

Balkan Cannabis Corp., която е регистрирана в Торонто, е основана от черногорци (те са били в България в края на ноември), финансовият ѝ директор е британец, а за оперативната дейност отговаря руснак с опит в банковото дело и дяловото инвестиране. Според нейна презентация, тя е едноличен собственик на Serbia operations и чрез него има 100 % в гръцко дружество, 67% - в македонско и 50% - в българско.

След приключване на сделката цялата собственост, лицензи и активи ще преминат в ICC, която е една от големите компании в бранша с производството на канабис.

Компанията съобщава, че останалите 50% от българското дружество са на "известен лидер в българската бизнес общност", но неговото име не се посочва. В официални материали на Balkan Cannabis се казва още, че "желаещи анонимност партньори (т.нар. silent partners), включително известни учени в аграрните среди, ще могат да работят с правителството на България за регистриране и установяване на Balkan Cannabis Corp. с цел развиване на проекта за канабис за медицински цели".

От Balkan Cannabis обявяват, че "новосъздадената компания може да се появи не по-късно от март 2019 г., за да се възползва от чудесните условия в България". Дейността да стартира през второто тримесечие на 2019 г., а през 2020-2021 г. да последва навлизане на Западните Балкани, след което да има операции в Германия и Чехия.

Фирмата обявява, че има възможност за придобиване в следващите 2 години на още 15 хиляди хектара в България.

От компанията цитират и проучване на Световната банка, в което се казва, че "32.33% от територията на България е много плодородна и представлява уникална възможност да отглеждане на коноп". След това се посочва и че "над една трета от българското население е на възраст над 55 години и резултатът е непропорционално много случаи на заболявания на напредналата възраст, включително атрит, а потреблението на медицински канабис и прилагането на продукти, извлечени от коноп, помагат да облекчаване на тези състояния". Това засяга поне 2.3 милиона българи, обясняват от компанията.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !