Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Шефът на ДНСК с голям апартамент на първа линия в Созопол за 17 000 лв.

отпечатай новината

26.01.2019 08:55 | Видян 2142 пъти

Шефът на ДНСК с голям апартамент на първа линия в Созопол за 17 000 лв.

Само 17 300 лв. брои през 2002 г. Веселин Цолевски за апартамент от 68 кв. м. на първа линия в Созопол. Продавач е строителната фирма БДК ООД. Апартаментът обаче има един недостатък – не гледа към морето. Но тази несправедливост е поправима. През 2010 г. БДК Инвест със същите собственици, предлага на г-н Цоновски, който вече е на 82 години, да замени апартамента с друг, по-голям – 97,8 кв. м. в кокетна вила с тераса и прекрасен вид към залива.

Причината за тази щедрост към възрастния човек и неговата съпруга трудно може да се обясни с принципите на свободния пазар, но съществуват и други принципи. Зет на г-н Цолевски, който вече е покойник, е арх. Иван Несторов, сегашен директор на ДНСК, който преди това е работил на други отговорни държавни и общински постове, свързани с контрола на строителството.

Конкретно през 2002 г., когато тъстът Цолевски купува изгодно първия апартамент, арх. Несторов е бил на отговорна позиция в тогавашната ДНСК. А през 2010 г., когато се случва заменката, Иван Несторов вече е шеф на Дирекция Архитектура и Градоустройство на Столична община, назначен там през 2006 г. от тогавашния кмет Бойко Борисов. Преди това за кратко той е и.д. главен архитект на София.

От справка в Имотния регистър се вижда, че фирмата БДК Инвест има сериозни строителни обекти в София, докато Несторов е директор на Архитектура и Градоустройство.

След кариерата си в Столична община, Несторов се прехвърля в МРРБ, където става директор на дирекция Геозащита и благоустройствени дейности. Имайки предвид, че голяма част от строежите на БДК в Созопол са на първа линия и често са директно върху скалите на брега, инвестицията в апартамента на тъста изглежда добре обмислена и далновидна.

Назначен за шеф на ДНСК през 2017 г. на мястото на Милка Гечева, Иван Несторов е подал напълно девствена имотна декларация, както подобава на един съвестен държавен служител, който живее от заплата – нито жилище, нито влогове. Трудови доходи 33 766 лв. и нито стотинка отгоре.

През 2005 г. тъщата на арх. Несторов Здравка Цолевска прави друга изгодна имотна придобивка. Тя купува апартамент от 92 кв. м. в столицата срещу само 47 500 лв. Продавач е строителната фирма Бета Ив Делта.

Справка в Имотния регистър показва, че подобен апартамент в същата сграда, но с по-малка квадратура, е продаден от същата фирма, само месец по-рано, над три път по-скъпо – 162 139 лв.

Биволъ се свърза с пресцентъра на ДНСК и зададе чрез него въпрос на г-н Несторов дали не счита, че изгодните имотни придобивка на тъста и тъща му в София и по морето го поставят в ситуация на конфликт на интереси, защото по същото време той е контролирал строителните фирми. До приключването на статията обратно обаждане не се получи, но сме готови да му дадем думата за да обясни казуса.

bivol.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !