Пияни войници, хванати да правят секс...

Двама пияни войници бяха хванати да правят секс в...

Гимназисти от общ. Велинград се...

Учениците от СУ Методий Драгинов, с. Драгиново (община...

Силвена Роу върти веган вкусотии на шейха на Дубай

отпечатай новината

12.02.2019 10:20 | Видян 2809 пъти

Силвена Роу върти веган вкусотии на шейха на Дубай

Освен че е превърнала готвенето в съвършенство, новото жури на „MasterChef България“ Силвена Роууспява да съчетае вкусното с полезното.

Такива ястия тя поднася не само на съпруга си, чието кръвно налягане е регулирала само с хранителна диета, и на синовете си, но и на кралски особи и клиентите в ресторанта си в Дубай. Тя отговоря за цялото меню на семейството на шейха, което от една година се храни с веган ястия.

Пред bTV, телевизията, която излъчва формата, Роу призна че започва и завършва своя ден в кухнята. "Имам много стриктен ритуал относно закуската, но и относно всичко съм много стриктна. Вярвам в ритуалите и много обичам хубавите и добрите навици. Закуската ми винаги е свързана с един много висок енергиен заряд. Не обичам тежки закуски, много рядко ям яйца. Почти веганка съм и по принцип избягвам млечни продукти. Избягвам захар на 100%. Много чета и много се интересувам от силата на така наречените суперхрани.

Има два вида супер храни, едните са такива като сладкия картоф, спанака, кейла, авокадото, киселото зеле, но другата супер храна е много, много по-силна, много по-властна и променя някои генетични елементи от нашия живот. Това са суперхраните на древните ацтеки – асаито, асаи пудра, мачата, макуито, което друг вид боровинка", разказва топ готвачът.

Тя твърди, че благодарение на суперхраните могат да се неутрализират всички признаци на възрастта - не само външния вид и блясъка, но и енергията, здравето на тялото. Затова една от любимите й рецепти е базирана на семето на чия, което съдържа повече желязо от спанака, повече антиоксиданти от сините боровинки и повече витамин С от лимон. Но е като пясък - няма вкус. Затова е важно как се третира.

Шеф Силвена Роу препоръчва да се накисне в кокосово или бадемово мляко за 3 часа или една нощ. Когато набъбне, към него се прибавя 1 с.л. пудра от драконов плод, гарнира се с пресени плодове. Може да се гарнира с крем от кокос, ядливи цветя, за да нахраним и зрението си, и завършва с ядки.





автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !