Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Шабан Шаулич е починал от инфаркт

отпечатай новината

18.02.2019 09:05 | Видян 1946 пъти

 Шабан Шаулич е починал от инфаркт

Шабан Шаулич е починал от сърдечен удар, съобщиха представители на германската болница, в която Кралят на сръбския фолк бе откаран след тежката катастрофа. Той е получил инфаркт, докато лекарите се опитвали да го реанимират. Тъжната новина за смъртта му потвърди неговият зет Бата Миркович пред „Новости“.

Спасителната служба е получила сигнал за тежък инцидент рано тази сутрин, около 6,50 часа. Според информацията на магистрала А2, близо до Дортмунд два частни автомобила са се сблъскали. В една кола са пътувал Шаулич и двама негови музиканти – Мирсад Керич и Бобан Стоядинович.

Още не мога да повярвам. Тази сутрин, съпругата на Шабан – Гордана, ми съобщи новината. Според последна информация Керич е в тежко състояние, а Стоядинович е с три счупени ребра допълва един от близките приятели на сръбската легенда - Саша Дервишевич пред „Фактор“. По първоначална информация Шаулич е пътувал след концерт снощи в Белефелд.

Шабан Шаулич е роден на 6 септември 1951 година. От малък се пали по футбола, малко по-късно – и по музиката, с която се захваща по съвет на своя чичо. По думите на самия Шаулич, известен като Краля на сръбската музика, за първи път се качва на сцената, когато е едва 8-годишен и повече не слиза. Първата си плоча пък издава на 17 години. Към настояща дата хитовете му Dođi da ostarimo zajedno и Dva galeba bela се считат за най-добрите песни в този стил. В дискографията си има над 30 издадени албума. Женен е от 43 години за съпругата си Гордана, с която имат три деца – две дъщери Илда и Санела и син Михайло.

Българските фенове на Шаулич го видяха последно на 21 декември, когато легендата на югофолка отпразнува 50-годишната си музикална кариера. Самият той винаги е признавал, че пази особен сантимент към почитателите си у нас. Това бе и причината всяка година да търси място в натоварения си график за концерт в България. Шаулич неведнъж се е включвал и в благотворителни каузи в страната ни. Така, през 2016 г. заедно с колегата му Мирослав Илич разпродадоха светкавично билетите за изявата си в най-голямата зала в София „Арена Армеец“ и обявиха втора концертна дата. Събраните средства от двете им участия отидоха в полза на децата, лишени от родителски грижи в село Доганово.

„Напуснаха ни най-добрите. Сред тях, Шабан. Учих се от него, сътрудничихме си, пеехме и скърбяхме заедно, обичахме го и го уважавахме, научихме от него много за живота... Вечна слава, скъпи приятелю", написа Лепа Брена след вестта за трагичната смърт на Шабан. Миле Китич, Весна Змиянац и Драгана Миркович също изразиха съболезнованията си. Това направиха и част от българските му колеги. „Само тишина. Няма нищо за казване. Ти ни остави песни за всички времена. Почивай в мир“, написа Камелия в социалните мрежи. „Легендата никога не умира! Ще живее вечно в нашите сърца“, отбеляза и Рени, нееднократно делила сцена със сръбската звезда.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !