5 причини да се освободим от сутиениете

Сутиените съществуват още от Древна Гърция. А сега...

Нанси Карабойчева разкри името на...

Носителката на титлата "Мис България" за 2013...

$7.5 млрд. дарение от индийски богаташ

отпечатай новината

18.03.2019 14:45 | Видян 516 пъти

$7.5 млрд. дарение от индийски богаташ

Вторият най-богат човек в Индия дарява 7,5 млрд. долара на благотворителната фондация, която е създал, като общите му дарения са 21 млрд. долара. Азим Премджи, председател на технологичната компания Wipro, връчва акции на стойност около 530 милиарда рупии на неговата филантропска организация, предаде CNN. Общият му принос включва 67% от акциите на Wipro, съобщава Wipro в изявление, цитирано от CNN.

Премджи основава фондацията си през 2001 г. с цел да насърчи образованието като начин да се създаде “по-хуманно, справедливо и етично общество за всички наши граждани”. По-рано помага за развитието на семейния бизнес. Той е повлиян от идеята на Ганди за богатството и използването му за подобряване на обществото, а "не като че ли някой го притежава."

Wipro е основан от бащата на Премджи през 1945 г., според CNN. Преждевременната смърт на бащата през 1966 г. връща Премджи  в Индия от Станфордския университет на 21-годишна възраст. Той култивира онова, което е започнало като бизнес с растително масло и го превръща в технологична и информационна фирма, съобщи CNN.

73-годишният бизнесмен е номер 51 по индекс на милиардерите Bloomberg с 18,4 млрд. долара и остава най-големият акционер на Wipro, притежаващ 56% от акциите на компанията в Бангалор, съобщи Bloomberg.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !