Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Хакнаха Джизъса в Инстаграм

отпечатай новината

22.03.2019 15:52 | Видян 2075 пъти

Хакнаха Джизъса в Инстаграм

Футболистът Благой Георгиев стана жертва на ловки хакери, които разбиха и изтриха личния му профил в Инстаграм. Спортистът изгуби над 200 000 последователи, а за да си върне профила му искат около 5 бона, разкриват негови близки.

Хакерите били сигурни, че футболистът ще плати, още повече, че той често работи чрез профила си, рекламирайки дрехи, напитки, заведения и други. Именно заради високата си активност в Инстаграм Георгиев е предпочитано лице за рекламни кампании през последните месеци.

Сега, освен без доходи, спортистът остана и без профил в социалните мрежи. И в момента прави всичко възможно, за да си върне личното пространство в интернет, при това, без да плаща на хакерите, пише Телеграф.

Футболистът не е първият, нито последния, който става жертва на подобни атаки. Половинката на Валери Божинов – Биляна Дол също стана жертва на подобна атака и плати 3000 евро, за да си върне профила.

Самата тя сподели новината в социалните мрежи, като покани приятелите си да я последват в стария й акаунт в Инстаграм. По-късно тя сподели, че е била обект на изнудване от страна хакери и дори създаде нов профил в социалните мрежи, като съжали за това, че е загубила, както ценни снимки и контакти, така и доста фенове.

„Трябваше да платя на хакерите, за да ми върнат профила. Накъде отива този свят? Благодаря за разбирането”, написа още Дол по повод хакерската намеса в личните й данни.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !