Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Моден експеримент: Жена носи 1 аутфит за 2 месеца

отпечатай новината

02.04.2019 11:36 | Видян 1201 пъти

Моден експеримент: Жена носи 1 аутфит за 2 месеца

Какво се случва, ако всеки ден в продължение на 2 месеца носите един и същи аутфит? На този въпрос дава отговори млада жена, която решава да си направи експеримент, с който да провери нагласите на обществото.

Марина Тестино си избира един костюм и облича само него всеки ден. С него тя иска да промени нагласите на обществото за консуматорско пазаруване.

За да привлече вниманието на повече хора, блогърката избира червения цвят. Тя започва да качва снимки от ежедневието в своя профил в Instagram, с което увеличава последователите си.

Според Марина, човек купува твърде много дрехи, които облича един път в годината или държи само в гардероба. Носейки един и същи костюм в продължение на 2 месеца, тя се опитва да убеди хората около нея, че им трябва само 1 аутфит, за да изглеждат зашеметяващо. През по-голямата част от времето тя носи бяла тениска или черен топ под сакото.

„Трудно ми е да нося една и съща блуза всеки ден. Все пак дрехите ми трябва да са чисти“, коментира американка под снимките от експеримента във Facebook. Други пък се аргументират с това, че на всички кадри Тестино изглежда невероятно и пере дрехите поне през ден. Освен това няма проблема на хиляди жени по света – ставайки сутрин да се чудят какво да облекат.

„Искам да популяризирам модата за устойчивост и да покажа, че човек може да се чувства добре, дори да носи едни и същи дрехи за повече от два дни. Затова отправям предизвикателство към всички да отделят малко време и да преброят колко бели маратонки, черни рокли и слънчеви очила притежават. Нека си зададат въпроса трябва ли да излязат и да си купят нещо всеки път щом излезе нова тенденция“, коментира създателката на експеримента. Тя е категорична, че хората не бива да се оставят на социалния натиск да носят само дрехи, които са модерни, а по-скоро да инвестират в такива, които са им удобни и които ги чувстват като втора кожа.

„One Dress to Impress“, както се казва експериментът на Марина, става все по-популярен. Вдъхновени от „червеното момиче“, както я наричат, много жени решават да подарят една част от непотребните си дрехи или да носят такива в един и същи цвят. Някои споделят, че вече се замислят преди да направят каквато и да е била покупка.

Източник: tialoto
Снимка: Instagram

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !