Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Филмът Калин и отбора на затвора тръгва по кината

отпечатай новината

12.04.2019 14:57 | Видян 622 пъти

Филмът Калин и отбора на затвора тръгва по кината

Българският документален филм Калин и отбора на затвора тръгва по кината от 12 април. Той представя една вдъхновяваща история по действителен случай, която разказва за втория шанс и преобръщането на ценностната система.

Премиерата на лентата пред българска публика беше по време на София филм фест, а първото му представяне бе на Сараево филм фест миналата година. Калин и отбора на затвора е един от малкото документални филми, които успяват да достигнат до комерсиалните киносалони в моловете.

Зрителите ще имат възможност да му се насладят в три поредни дни на екраните на Cinema City – на 12, 13 и 14 април в София, Варна, Бургас, Русе и Пловдив. Заснемането на Калин и отбора на затвора продължава пет години, а основната локация е затвора в Казичене, което го превръща в единствения по рода си в България.  

Лентата разказва за усилията на един мъж да преобърне ценностната система на хора, които се смятат за утайката на обществото. Калин е психологът на затвора и въвлича затворниците в различни ситуации, така че да ги подготви за живота извън решетките.

Според него си заслужава да прескочиш границите на системата, за да откриеш скритите таланти зад решетките.  Неговата цел е: „Поне един от сто да излезе от калта“. През август миналата година Калин и отбора на затвора беше единственият български документален филм от 300 европейски заглавия на Сараево филм фест, който привлече вниманието и на европейската филмова преса.   

Продуцент на Калин и отбора на затвора е популярната телевизионна водеща и журналист Галя Щърбева, копродуценти са Андреа Станоева и SOUL FOOD, оператор и режисьор е Петко Гюлчев, а сценарист е Тонислав Христов – един от най-добрите съвременни документалисти с големи фестивални успехи.

Екипът, работил по филма стои и зад редица документални филми и телевизионни продукции, печелили награди на български и европейски фестивали.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !