Сидни: Най-зеленият и най-чистият...

Всеки си представя операта в Сидни, когато стане дума за...

BMW M2 от 2025 г. е още по-могъщо с...

Подобно на по-големите си братя и сестри M3 седан и M4...

Идва нов Джаzz+ фест

отпечатай новината

24.03.2009 12:45 | Видян 2319 пъти

Идва нов Джаzz+ фест

Тазгодишното пето издание на фестивала "Джаzz+" ще започне на 24 май и ще продължи през месец юни. В него ще участват с концерти в зала България изявени артисти от Перу, Франция, Германия, Гърция, Италия. 

Влюбените в джаза ще имат възможността да чуят омайния глас на перуанката Сусана Бака (Susana Baca), неотразимия френско-виетнамски китарист Нгуен Ли (Nguyen Le), табла виртуоза Трилок Гурту (Trilok Gurtu) и вълнуващото изпълнение на триото Аня Лехнер, Василис Цабропулос (Vassilis Tsabropoulos) и У.Т.Ганди. Както всяка година фестивалът се радва на подкрепата на Столична община.

Откриването на фестивала на 24 май в зала България от 19:30 ч ще направи Сусана Бака и нейната група състояща се от двама  перкусионисти – Хуан Котито Медрано и Уго Браво, китариста Сергио Валдеос и басиста Давид Пинто. На концертът си тук тя ще представи новия си албум.

Вторият концерт е на 12 юни отново в зала България на на квартета на Нгуен Ли на музиката на великия Джими Хендрикс.

Основният акцент във фестивалната програма пада върху концерта на 13 юни в зала България на виртуозния перкусионист Трилок Гурту и неговия квинтет. "Той е широко скроен музикант, който черпи от джаза, индийската класическа традиция, абстрактната импровизация и азиатския поп, той е омагьосващ виртуоз-перкусионист и достъпен шоумен."

Петият Фестивал Джаз + 2009 ще завърши на 14 юни с  в зала България с представянето на новия вълнуващ проект на германската челистка Аня Лехнер и гръцкия пианист Василис Цабропулос с участието на италианския перкусионист У.Т.Ганди.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !