Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Брад, Лео, Слай, Делон и Елтън Джон правят Кан 2019

отпечатай новината

13.05.2019 15:17 | Видян 2157 пъти

Брад, Лео, Слай, Делон и Елтън Джон правят Кан 2019

Докато звездите се забавляват на червения килим, в мазето на Двореца на фестивалите и конгресите 60-ият филмов пазар става арена на финалния бой на старите големи студия и новите тв гиганти като Нетфликс

Борис Ангелов
Спецпратеник на 19’. Кан

Без реална холивудска суперпродукция, но с много истински суперзвезди, тазгодишното издание на фестивала в Кан привлича огромен интерес. След откриването тази вечер в 8 и половина в българско време с Мъртвите не умират на тукашния любимец Джим Джармуш, още в четвъртък Елтън Джон с филма за живота му Рокетмен атакува Кроазет, за да открадне шоуто на друг много харесван на фестивала режисьор – Кен Лоуч, с новия му проект Жалко, че ни липсваше. В петък  голямото събитие е завръщането на изгрелия тук гениален испански режисьор Педро Алмодовар с Мъка и слава.

След него за уикенда пристига Ален Делон, за да проведе майсторски клас – среща с професионални зрители, и да получи – макар и не в Гран театр Люмиер, а в по-малката зала Дебюси своята почетна Златна палма след години на различно студените отношения с фестивала, на който сам по себе си е един от вечните символи, заедно с Катрин Деньов.

Великият френски актьор ще подели славата и шоуто в неделя с Марадона, пореднитя филм за когото ще излъчват през нощта в голямата зала на Двореца на конгресите и фестивалите. Авторът е Асиф Кападия.

Неделният хит е Скрит живот на друг от режисьорите, които са винаги фаворизирани в Кан – Терънс Малик, но той със сигурност ще бъде засенчен от новия Тарантино.

Най-скандалният американски автор на филми, чието Криминале преди толкова години получи култов статус именно след премиерата си на Кроазет, пристига идния понеделник да покаже Имало едно време в Холивуд за меката на киното преди 50 години с Брад Пит и Лео ди Каприо като нови Робърт Редфорд и Пол Нюман едва ли не. Сред филмите, които се очакват с голям интерес е Предателят на Марко Белокио идния четвъртък.

В петък, заключителния ден на фестивала преди раздаването на палмите следващата събота, за да се освободи неделята за другото великосветско събитие на Ривиерата – Формула 1 в Монте Карло, е денят на Силвестър Сталоун. Следобед той ще даде майсторски клас в среща като свободен обмен на думи и мнения с журналисти, режисьори, продуценти от цял свят, а после ще бъде показан Рамбо 5, но извън конкурсната програма запалените фенове на Слай ще могат да си припомнят с нощна прожекция Рамбо – първа кръв на режисьора от български произход Тед Кочеф.

Покрай цялата тази въртележка от големи продукции, още от първия ден се завърта шеметен панаир на суетата от коктейли, която ще завърши в предпоследния фестивален ден с най-бляскавото светско събитие в света. Започва се с бал на висшата мода, минава се през тайно парти на Шопар. А на финала е предвиден благотворителният бал на АМФАР за борбата със СПИН, по-известен като ГАЛАТА на Шарън Стоун.

Докато звездите и журналистите се забавляват на червения килим, в залите за прожекции и пресконференции и по частните плажове под Кроазет, в мазето на Двореца на конгресите се провежда с пълна сила 60-ия поред филмов пазар в Кан, който осигурява милиардите за провеждането на цялото шоу. Тази година той е решаващ, за да покаже имат ли шанс големите холивудски студия в битката с новите тв гиганти като Нетфликс в изцяло прекроения бизнес, вече доминиран от Изтока.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !