Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Рут Колева празнува 70 години китайско-български отношения

отпечатай новината

15.05.2019 15:58 | Видян 1283 пъти

Рут Колева празнува 70 години китайско-български отношения

Колоритна българска група посети дестилерията на фирма Kweichow Moutai в едноименното градче Маотай, провинция Гуейжджоу, югозападен Китай H. Пр. посланик Григор Порожанов, посланик на България в Китай, посрещна певицата Рут Колева, барабаниста и мениджър Боян Бояджиев и Влад Гицоайка – представител на Маутай за България.

В състава на българската делегация бяха съпругата на посланика г-жа Камелия Кирий и аташето по културни и образователни въпроси Мария Иванова. Българските гости бяха посрещнати на най-високо ниво от президента и вицепрезидента на Маутай и други членове от ръководството на фирмата. Президентът Ли Баофан изрази задоволството си от развитието на бранда в България, както и развитието на взаимоотношенията между България и Китай.

Посланик Порожанов изтъкна възхищението си от мистериозната напитка и подчерта близостта на двата народа в много отношения. Той заяви, че следи с голям интерес развитието на Маутай, фирма, която е вече No.6 в Китай по пазарна капитализация и отправи покана към г-н Ли Баофан да посети България, за да се запознае с българските напитки и традиции.

На официална вечеря Рут, която току-що завърши поредното успешно турне в Китай, подкрепено от Маутай България, поздрави присъстващите с един от хитовете си Близо и подари последния си албум на бурно аплодиралите я домакини.

Гостите се насладиха на изискана азиатска кухня и разгледаха артефактите, съпътствали хилядолетната история на легендарното байджу, прозвеждано от житната култура сорго. Президентът на Kweichow Moutai Ли Баофан сподели, че от години не е имал по-забавна, приятна и истински приятелска среща с чуждестранна делегация и обеща да посети България в най-близко бъдеще.

Той побърза отново да покани Рут Колева за нови събития и гостуване в Китай. В началото на месец май певицата представи България в културния сегмент на големия форум 16+1 в Пекин, който е с фокус икономическите отношения между Китай и Източна и Централна Европа. Малко преди да стартира своето второ европейско турне Рут Колева ще бъде специален гост на Sofia Bar Show.

На 15-и май, от 15.30 часа, в зала EFE на столичния хотел Маринела, най-мистериозната напитка Маутай и представителите на азиатското байджу за България организират ексклузивен Master Class. Гости и професионалисти ще имат възможност да дегустират огнения еликсир, както и коктейлни миксове.

Водещ на събитието ще бъде Александър Симеонов, основател на Номад Барман, с повече от двадесет години опит зад бара.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !