Измамнички прелъстяват, упояват и...

Измамнички прелъстяват, упояват и изнудват за имоти...

Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Рокетмен и Болка и слава със силна заявка за наградите Оскар

отпечатай новината

21.05.2019 10:48 | Видян 1232 пъти

Рокетмен и Болка и слава със силна заявка за наградите Оскар

След като бяха представени в рамките на 72-ото издание на филмовия фестивал в Кан, филмовата биография на сър Елтън Джон Рокетмен (реж. Декстър Флечър) и Болка и слава (реж. Педро Алмодовар) предизвикаха вълнение сред критиците и за следващите награди Оскар.

Причината – и двете заглавия бяха приети изключително добре в Южна Франция, както от специалисти, така и от любителите на седмото изкуство. Предвид приликите между Рокетмен и Бохемска рапсодия (която си тръгна с най-много – 4, статуетки от Американската филмова академия този февруари) – най-малкото заради Декстър Флечър, който довърши биографията на Фреди Меркюри след уволнението на Брайън Сингър, то новият му филм почти сигурно ще се разпише с номинации.

Болка и слава на Алмодовар също има немалки шансове, като Sony Pictures Classics, които купиха правата за разпространението на филма в Щатите, се очаква съвсем скоро да организират прожекция за членовете на Американската академия.

В случай, че Испания реши да заложи на Болка и слава в международната категория (доскоро чуждоезична), то по-изненадващ би бил сценария, в който лентата се размине с номинация. Нещо повече, според спекулации Антонио Бандерас също дава силна заявка за номинация за актьор в главна роля за участието си в проекта на Алмодовар. Това ще е първа номинация за Оскар за екранния Зоро.

Междувременно Марвел вече представиха своята последна кинорожба - Отмъстителите: Краят на Американската филмова академия. Тези прожекции не са рядкост в средите, като всичко зависи от това как членовете ще гласуват в навечерието на номинациите.

Въпреки това специалисти загатват, че продуцентите зад Отмъстителите залагат немалки надежди, че след пробива на Черната пантера - първият филм за комиксов герой на Марвел с номинация за най-добър филм, същото може да се случи и с дългоочаквания финал на настоящата фаза на огромния франчайз. Още повече, когато Краят бележи забележителен успех в световния боксофис.

През 2020 г. церемонията по връчването на наградите Оскар отново се очаква да преминат без водещ. За това загатна шефката на ABC Кари Бърк още в края на месец март, като за същото тя говори и наскоро заявявайки, че няма намерение да променя формата. Припомняме, че телевизията ABC ще излъчва наградите и следващата година.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !