Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Gucci срещу забраната на абортите: Представи пола с репродуктивни органи във Ватикана

отпечатай новината

30.05.2019 11:54 | Видян 1188 пъти

Gucci срещу забраната на абортите: Представи пола с репродуктивни органи във Ватикана

Италианската модна къща Гучи включи в круизната си колекция, показана във Ватикана, пола с избродирани върху нея женски репродуктивни органи.

Изобразените върху тоалета матка и яйчници са в знак на протест срещу забраната на абортите, която беше наложена в няколко щата на САЩ,, съобщава РИА, цитирана от БТА.

Половата символика бе поставена върху плисирана ефирна бежова пола, дело на творческия директор на бранда Алесандро Микеле.

Жените "трябва да бъдат свободни да избират какво искат и дали да прекратят бременността си", каза той и допълни: "Това е най-трудният избор за една жена и аз го уважавам."

Колекцията на Микеле съдържаше 97 визии, в които бяха включени и тениски с лозунги, сред които и "Моето тяло, моят избор".

През 2013 година Гучи, Бионсе и Салма Хайек основаха нетърговската организация Chime for Change (Зов за промяна), която се бори за равни права на жените по света. Брандът също финансира различни проекти, свързани със сексуалните и репродуктивните права на представителките на нежния пол.

Снимки може да видите ТУК!
Източник: Дир

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !