Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Соня Йончева пее у нас 2 месеца след раждането

отпечатай новината

30.05.2019 12:40 | Видян 1330 пъти

Соня Йончева пее у нас 2 месеца след раждането

Най-актуалното ни световно сопрано Соня Йончева е един от големите акценти в програмата на 91-я сезон на Софийска Филхармония. Тя ще направи голям концерт с първия оркестър на маестро Найден Тодоров на 15 ноември – два месеца след като се планира да даде живот на второто си дете.

В предстоящия афиш на класиците са имената на още куп гост-звезди като Александрина Пендачанска, която ще излезе на сцената на зала България на 17 октомври, Бенджамин Апл – на 23 април 2020 г., Елина Гаранча – на 23 септември, Паата Бурчуладзе – на 3 ноември.

Сред пианистите, които ще свирят с националния ни оркестър са Евгени Божанов, големият Иво Погорелич, 12-годишното дете-чудо Ивайло Василев, Лилия Бояджиева, Людмил Ангелов, Милена Моллова, Паул Бадура Скода.
Концертмайсторът на Виенската филхармония Албена Данаилова повежда списъка на цигуларите на 17 октомври. В него са и Вадим Репин, Веско Ешкенази, Виктория Муллова, Сара Чанг, Светлин Русев, Федор Рудин, Шломо Минц и Юлиян Рахлин.

Сред звездните солисти са и изпълнителката на Дойче Грамофон виолончелистката Камил Томас, която пристига на 13 май 2020 г. и най-популярната кларинетистка в света Шарон Кам. На диригентския пулт ще имаме удоволствието да видим Андреа Мориконе, Антони Вит, Алфред Ешве, Емил Табаков, Кери Лин Уилсон, Клаус Петер Флор, Кшищоф Пендерецки, Оливер Ведер, Павел Балев, Росен Миланов, Сперанца Скапучи и Шарл Дютоа.

Софийската филхармония посреща 91-вия сезон с нов главен гост-диригент - Саша Гьотцел, който се превърна в безапелационен любимец на музиканти и публика.

През сезона Националният филхармоничен хор ще отбележи своя 75-ти рожден ден с програма, събрала най-доброто от кантатно-ораториалната музикална съкровищница. За този юбилей пристига един от най-големите хорови диригенти Ервин Ортнер. С поредица концерти ще бъде отбелязана и годишнината от рождението на Бетовен.

Билетите за музикалните цикли от новия сезон на Софийската филхармония ще бъдат в продажба от 1 юни за членовете на Филхармоничното общество. Те ще имат привилегията първи да си изберат места в залата.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !