НАЙ-НОВИ
ДА! Central Park е тайната перла на...
"Густо" на италиански означава "вкусно". Не е ясно...
Барбра Стрейзънд обяви нов албум с...
Барбра Стрейзънд обяви новия си албум „The Secret of...
Сандвичите с бекон и пърженото пиле повишат риска от деменция
21.06.2019 11:05 | Видян 577 пъти

Тези вещества се наричат крайни продукти на напредналата гликация (AGEs). Те се срещат до някаква степен във всички храни, но се намират в зашеметяващо високи нива в храни с високо съдържание на протеини и високо съдържание на захар, като пици, бургери, бекон и колбаси.
Тези вещества се увеличават, когато тези храни се приготвят при много високи температури - т.е. изпечени или пържени, вместо на пара или варени.
Голямата топлина кара техните протеини и захари да реагират заедно, правейки продуктите примамливо запечени, но също така създават изключително високи нива на AGE.
Съединенията се срещат естествено в други храни, но съществуват на много по-високи нива в преработените храни - така, например, средната порция пица с тънка кора ще съдържа стотици пъти повече АГЕ от яйца на очи.
През последното десетилетие учените установиха, че AGE могат да провокират организма да реагира отбранително, създавайки опасно хронично възпаление, особено в жизненоважните ни органи.
Това възпаление все повече се смята, че увеличава риска от сърдечни заболявания и рак и също така може да бъде значителен фактор за болестта на Алцхаймер.


коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !