На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Наоми Кембъл официално ще бъде именувана като модна икона

отпечатай новината

25.06.2019 13:08 | Видян 2112 пъти

Наоми Кембъл официално ще бъде именувана като модна икона

Наоми Кембъл отдавна е заслужила приза “модна икона” в нашите очи, но сега това ще й бъде световно признато.

Тя е една от жените в индустрията, чиято кариера е толкова впечатляваща, че за тях е трябвало да се измисли новото наименование “супермодел”. Наоми Кембъл е модна икона много преди да се заговори за този приз и сега най-сетне ще го получи официално на Британските модни награди за 2019.

Наградата е връчвана само на хора с най-впечатляващи постижения в модната индустрия, които са използвали славата си, за да постигнат позитивна промяна в света.

Журито на наградите сподели, че са радостни да наградят Наоми за усилията й в кариерата, както и в хуманитарните дейности – най-вече за заслугите й в Африка, където тя се е обвързала с благотворителна кампания, която се грижи за гладуващите.

Нейните успехи като модел са наистина впечатляващи. Тя се снима за първата си корица за модно списание само на 16 години, и то за британското издание на Elle. Едновременно с това, Кембъл е първата чернокожа жена, която да се снима за корицата на Vogue и като цяло да постигне подобни успех в модата.

Множество пъти цветът на кожата й е бил проблем в кариерата й, но тя съумява да докаже, че това не я прави различна и по-малко подходяща за работата на модел. С това тя помага за появата на повече жени и мъже от различни раси в модната индустрия.

Към този момент тя се е появявала на кориците на над 500 списания и затова е заслужила много награди. Този приз за модна икона, обаче, е специален за нея, защото е обвързан не само с кариерата й като модел, но и за делата й като защитник на равноправието.

“За мен наградата за модна икона означава много повече, чувствам се истински благословена и щастлива. Според мен една икона има съвсем различна аура, присъствие в обществото и мъдрост. Винаги съм се опитвала да давам пример на хората от всякакви раси и култури, че те също могат да постигнат много, стига да го искат”, сподели Наоми.

missbloom

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !