Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Властелинът на руското кино в София

отпечатай новината

18.01.2008 10:32 | Видян 1818 пъти

Властелинът на руското кино в София

Никита Михалков пристига за "София филм фест", който ще събере международна публика от 6 до 16 март. Изтъкнатият руски режисьор, актьор и сценарист, народният артист на Русия Никита Михалков се ражда на 21 октомври 1945 г. в Москва в семейството на известни дейци на културата. Баща му - Сергей Михалков – е поет и драматург, автор на известни детски стихове и на текста на химна на Съветския съюз. Майка му - Наталия Кончаловска – поетеса и преводач. Брат му - Андрей Кончаловски - кинорежисьор.

Властелинът на руското кино ще получи наградата на столицата за цялостен принос в жанра. Най-новата му творба "12" ще бъде руската галавечер на тазгодишното 12-о издание на форума. Лентата на прочутия режисьор е римейк на класическия филм на Сидни Лъмет "12 разгневени мъже". Още през първата седмица от излизането си на екран събра 2 млн. долара приходи от билети. Вече получи и "Златен лъв" на фестивала във Венеция през миналата година. Сега е сред 9-те чуждестранни претенденти за "Оскар".
Синът на поета и драматурга Сергей Михалков и брат на друг прочут режисьор, Андрей Кончаловски, вече 35 години създава някои от най-големите шедьоври на седмото изкуство. Носител е на "Оскар" и "Златна палма" в Кан за "Изпепелени от слънцето". А "Сибирският бръснар" затвърди световната му слава.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !