Джъстин Бийбър издава нов албум

Джъстин Бийбър ще издаде новия си албум...

Откъде идва и как си отива вътрешният...

Освен средата, тормоз идва и от нас самите. Така...

Илон Мъск обяви план за обединяване на човешките мозъци с AI

отпечатай новината

18.07.2019 12:43 | Видян 654 пъти

Илон Мъск обяви план за обединяване на човешките мозъци с AI

Компанията на Илон Мъск Neuralink иска да започне с лечение на мозъчни травми и в крайна сметка "да постигне симбиоза с изкуствен интелект". Мъск разкри напредъка си в създаването на безжично имплантируемо устройство, което - теоретично - може да "разчете" ума ви.

"В крайна сметка можем да стартираме пълна връзка между мозък и машина", заяви Мъск. "Това ще звучи доста странно. В крайна сметка можем да постигнем симбиоза с изкуствен интелект. Това не е задължително нещо, това е нещо, което можете да изберете, ако искате. Това ще бъде наистина важно на мащаб на цивилизационно ниво. Дори и в доброкачествен сценарий на изкуствен интелект, ще бъдем изоставени. С интерфейс с висока пропускателна способност на мозъчната машина, ние можем да поемем пътя за пътуването и да имаме възможност за сливане с AI."

Neuralink планира да потърси одобрение от FDA за клинично изпитание на хора още през 2020 г., на версия на устройството, което е „предназначено само за пациенти със сериозни медицински заболявания“, каза д-р Матю Макдугал, главен неврохирург на Neuralink. Първото клинично изпитание ще бъде насочено към пациенти с пълна парализа на горната част на гръбначния мозък, и ще включва инсталиране на четири от имплантите на Neuralink в мозъка на пациентите.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !