Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ути Бъчваров стана хит във Валенсия

отпечатай новината

23.07.2019 11:50 | Видян 1455 пъти

Ути Бъчваров стана хит във Валенсия

В истинска звезда във Валенсия се превърна българския кулинар Ути Бъчваров. Българинът е на посещение в Испания, където проучва местната кухня и най-вече тази на Валенсия, научи HotArena.

Местните жители са очаровани от него и правят всичко възможно, за да направят визитата му незабравима. Ути е там, за да снима документален филм за местната кухня, а областните съветници по туризма се стараят да му съдействат всячески, за да популяризира кухнята им.

Домакините му са толкова впечатлени от него, че дори го водят в замък, където се снимат някои от епизодите на „Игра на тронове”. Ути е обиколил и трите подпровинции на Валенсия, за да се запознае с местната кухня.

Актьорът и кулинар вече е предизвикал фурор с таланта си, а местни журналисти го наричат „престижен български готвач” и „посланикът на българската кухня” Петър Бъчваров.

Ути е пристигнал в прочутата с паелята си Валенсия, за да снима филм за местната кухня. По първоначална информация той ще се казва „Вкусната Испания”, пише „България днес”.

Бъчваров е бил във Валенсия 5 дни, като се запознава с тайните на паелята, пазарува местни продукти от пазара и разучава най-различни гастрономически трикове, местни подправки и продукти.

За посещението на Ути се изказва дори и местният секретар по въпросите на туризма Франсек Коломер. Той оценява визитата много високо и казва, че бъдещият филм ще придаде висока стойност на Валенсия с кухнята й, която я прави световна туристическа атракция.

Съветите по туризъм и на други градове — Аликанте, Кастельон и Коста Бланка са сътрудничили програмата за гостуването на Ути да върви по вода, разказа местния информационен сайт А24.

Хората са доволни, че подобен род гостувания популяризират не само местната кулинария и вино, но и историята, спорта, културата и разнообразието от атракции.

Ути е обиколил още Аликанте и Пенискола, където го водят до местния замък, в който са заснети епизоди от хитовия „Игра на тронове”. Кулинарният гуру е съчетал приятното с полезното, като дори е стигнал до остров Табарка, известен с живописното си рибарско селище.    


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !