НАЙ-НОВИ
Риана е бременна с бебе № 3
На Met Gala 2025 Риана разкри, че очаква третото си дете...
Деми Мур с рокля на Том Браун,...
На Met Gala 2025, проведен на 5 май в Ню Йорк, Деми Мур...
500 вегетариански ястия, които трябва да опитате
24.07.2019 10:23 | Видян 854 пъти

Опитайте вкусните супи и салати или намерете перфектното решение за ястие, което ще ви накара да се почувствате добре. Вижте съветите как да изберете най-добрите продукти – от ядки и семена, до зърнени храни и варива. Дебора Грей се увлича от вегетарианската кухня още докато работи през почивните дни в едно от първите заведения за здравословно хранене в Лондон. След завършване на университета за кратко е издател в Калифорния, но се връща в Лондон и започва да се занимава с писане на текстове на кулинарни теми. Автор е на няколко кулинарни книги за вегетарианци и вегани.
Известно време живее със семейството си в Колорадо, но днес се е установила в пасторалния Уилтшър, където има достъп до прекрасни свежи фермерски продукти, а в градината си отглежда плодове и зеленчуци. Дебора е автор и на книгата „500 ястия за вегани“. Съвременното вегетарианско готвене е променено от лесно достъпната широка гама продукти и от общото отдръпване от базираната само на месо диета по здравословни причини и от загриженост за околната среда. В менюто вече ги няма предимно европейските вегетариански варианти, а навлязоха ястия със зеленчуци и зърнени храни, повлияни от ароматите и вкусовете на Югоизточна Азия, като лимоновата трева и джинджифила, както и любими предложения от Близкия изток като сумак и заатар.
Целият микс се обогати с фюжън храна, която съчетава ястия от различни национални кухни и с различен произход, за да създаде някои от най-вдъхновяващите рецепти. Но прекаленият ентусиазъм понякога взима връх над здравия разум и подобни храни трябва да бъдат комбинирани кулинарно обосновано, иначе има риск вкусовете да си противоречат. Акцентът трябва да бъде върху ароматите, върху контраста на текстурите и използването на качествени съставки. Когато готвите, пробвайте на вкус и балансирайте между соленото и сладкото, между киселите и пикантните нотки, тъй като личните предпочитания са ключът към добрите резултати и към удовлетворението ви от приготвеното от вас.
Рецептите в тази книга извличат максимума от експлозията от аромати и вкусове на продуктите в супермаркетите и показват как да използвате богата гама от напълно достъпни съставки, които невинаги присъстват във всекидневното ви меню. Разбира се, внимаваме да не претоварим шкафовете или джобовете на читателите, затова списъкът с продуктите е ограничен до най-използваните.
Форматът на книгата също подсказва това, тъй като основните рецепти са допълнени с варианти, които разкриват как със замяната на няколко съставки или на метода на готвене можете деликатно или доста драстично да промените вкуса, стила или произхода на ястието. Вариантите не са изчерпателни на 100 процента, целта е да ви дадат идеи, за да ви помогнат да развиете собствен подход към рецептите и да обогатите още повече кулинарния си репертоар.


свързани новини
10-те най-добри ресторанта в света през 2019 година
Какво ядеш, когато баща ти изкарва по-малко от 5 долара на ден
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !