Тройна цена на поръчка пускат...

Вижте какви ги вършат заместниците на Благомир Коцев,...

Мария се омъжи за новия си любим...

Попфолк дивата Мария отново облече булчинска рокля –...

500 вегетариански ястия, които трябва да опитате

отпечатай новината

24.07.2019 10:23 | Видян 884 пъти

500 вегетариански ястия, които трябва да опитате

Тази книга предлага нов и оригинален подход към вегетарианската кухня. Тя съдържа богата колекция от ястия за всякакви поводи – за закуска и брънч, за похапване на дивана или на крак, за споделяне с приятели и подбрани сладки глезотии.    Запознайте се с рецептите, които всеки съвременен любител на здравословното хранене трябва да знае.   Рецептите без глутен и за вегани са отбелязани, за да ги откривате по-лесно.   

Опитайте вкусните супи и салати или намерете перфектното решение за ястие, което ще ви накара да се почувствате добре.  Вижте съветите как да изберете най-добрите продукти – от ядки и семена, до зърнени храни и варива. Дебора Грей се увлича от вегетарианската кухня още докато работи през почивните дни в едно от първите заведения за здравословно хранене в Лондон. След завършване на университета за кратко е издател в Калифорния, но се връща в Лондон и започва да се занимава с писане на текстове на кулинарни теми. Автор е на няколко кулинарни книги за вегетарианци и вегани.

Известно време живее със семейството си в Колорадо, но днес се е установила в пасторалния Уилтшър, където има достъп до прекрасни свежи фермерски продукти, а в градината си отглежда плодове и зеленчуци. Дебора е автор и на книгата „500 ястия за вегани“. Съвременното вегетарианско готвене е променено от лесно достъпната широка гама продукти и от общото отдръпване от базираната само на месо диета по здравословни причини и от загриженост за околната среда. В менюто вече ги няма предимно европейските вегетариански варианти, а навлязоха ястия със зеленчуци и зърнени храни, повлияни от ароматите и вкусовете на Югоизточна Азия, като лимоновата трева и джинджифила, както и любими предложения от Близкия изток като сумак и заатар.

Целият микс се обогати с фюжън храна, която съчетава ястия от различни национални кухни и с различен произход, за да създаде някои от най-вдъхновяващите рецепти. Но прекаленият ентусиазъм понякога взима връх над здравия разум и подобни храни трябва да бъдат комбинирани кулинарно обосновано, иначе има риск вкусовете да си противоречат. Акцентът трябва да бъде върху ароматите, върху контраста на  текстурите и използването на качестве­ни съставки. Когато готвите, пробвайте на вкус и балансирайте между соленото и сладкото, между киселите и пикантни­те нотки, тъй като личните предпочита­ния са ключът към добрите резултати и към удовлетворението ви от приготве­ното от вас.

Рецептите в тази книга извличат мак­симума от експлозията от аромати и вку­сове на продуктите в супермаркетите и показват как да използвате богата гама от напълно достъпни съставки, които неви­наги присъстват във всекидневното ви меню. Разбира се, внимаваме да не пре­товарим шкафовете или джобовете на читателите, затова списъкът с продуктите е ограничен до най-използваните.

Форматът на книгата също подсказва това, тъй като основните рецепти са допълнени с варианти, които разкриват как със замяната на няколко съставки или на метода на готвене можете дели­катно или доста драстично да промените вкуса, стила или произхода на ястието. Вариантите не са изчерпателни на 100 процента, целта е да ви дадат идеи, за да ви помогнат да развиете собствен под­ход към рецептите и да обогатите още повече кулинарния си репертоар.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !