Отиде си бащата на зверски убития в...

Издъхна бащата на убития в Цалапица Димитър Малинов....

Виц на деня: На гарата седят двама...

На гарата седят двама мъже. Единият е богаташ от града,...

Американският пианист Марк Деймиш с два концерта в София

отпечатай новината

14.08.2019 14:17 | Видян 682 пъти

Американският пианист Марк Деймиш с два концерта в София

Американският пианист, адвокат и филантроп Марк Деймиш  подарява на българската публика два благотворителни концерта на 14 и 15 август т.г.

Марк Деймиш – американец, адвокат, пианист, който пътешества по света, три пъти избиран за кмет, ще гостува в София, за да подари на почитателите на клавирното изкуство в България  два концерта: на  14-ти август в 19:00 часа до фонтана на бул. „Витоша“ и на 15-ти август от 18:00 часа в музей „Борис Христов“.  Американското посолство в София организира двата благотворителни концерта на Марк в столицата ни. И двата концерта са със ВХОД СВОБОДЕН.

През живота си Марк Деймиш е събрал повече от един милион долара за благотворителност. Всеки цент, спечелен от концертите му, отива за благотворителност. Концертите на Марк Деймиш са го отвели в повече от 70 страни по цял свят. Тази година в концертното си турне Марк Деймиш за пръв път включва и България.

Марк Деймиш започва да учи орган в Консерваторията Еванстън в САЩ на четиригодишна възраст. Първият си концерт за пиано изнася на седем години. Като тийнейджър през 1974 г. обикаля Европа като пианист, заедно с Виенския хор на момчетата.  През 1975 г. Марк Деймиш започва да прави първите си самостоятелни околосветски турнета, като изнася концерти с благотворителна цел. Отдава се на правото, но още през 1980-1981 г., докато следва,  Деймиш изнася концерти за набиране на средства за студенти, които желаят да работят  и да оказват правна помощ в Чикаго.

Авторитетното издание The Washington Post пише за него: „Стабилен, успешен адвокат от Чикаго, със семейство, Деймиш дори не е докосвал пиано в продължение на 20 години, когато на 43-годишна възраст решава, че може би ще е готино да си пораздвижи пръстите, да се напъха в смокинг и да се развихри на международната сцена – съвсем сам и просто така.“

Повече информация може да намерите ТУК!

Източик: Посолство на САЩ в България

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !