Щерката на Гала се пусна по бански и...

Щерката на Гала, която отчаяно иска да догони славата на...

Новият Ерген не иска жени като...

Новият избраник за „Ергенът“ Евгени Генчев...

Азис е сред 500-те в света с костюм със златни нишки

отпечатай новината

02.04.2009 15:45 | Видян 8497 пъти | Гласували 2

Азис е сред 500-те в света с костюм със златни нишки

Уникален плат за костюм  със златни нишки, опакован  в луксозна кутия и с паспорт за качество от най-висок клас, ще получи в шоуто си в петък вечерта по ТВ 2 Азис. Материята от лимитираната серия – само 500 броя в цял свят,  е дар за водещия от собственика на Модна къща Агресия Александър Антов.

Той гостува в предаването  заедно с рекламното лице на новата линия на марката  – президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов. Двамата ще представят ръчната изработка на костюмите, наложена вече като тенденция в цяла  Европа – Hand Made. 

Луксозната материя, с която ще се облече Азис,  е първият плат,  съчетал викуня (вид дива лама от Ю.Америка) пашмина. Това е съчетаване на различни по дължина влакна, получени в два различни континента  Азия и Ю.Америка. Вълната на козата пашмина се отличава с изключителна мекота, а вълната на викунята е още по-мека. Викунята се стриже на място, високо в Андите, като влакната се сортират изключително внимателно от експерти. Запазват се само най-добрите  и първата обработка се прави на мястото на добива. Досега вълната от Викуня се кардираше и употребяваше само за производство за плат  на палта. За първи път  чрез специална техника, Дормьой прави възможно Викунята да се обработва с гребен, който дава на нишките нов финиш и повече мекота.

Тъкането и финиша се извършват в Англия по традиционни методи. За постигане на максимална мекота пропорцията на този плат е 20% викуня и 80% пашмина. Венкиш  се произвежда в ограничени количества. Запазен е за малък брой ВИП-личности.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !