Отложиха концерта на Сибел Джан

Концертът на легендарната певица Сибел Джан, предвиден за...

Ново дело срещу Харви Уайнстийн

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн отново ще влезе в...

Документалната поредица Движение за промяна: Global Citizen тръгва в ефир

отпечатай новината

06.09.2019 09:35 | Видян 509 пъти

Документалната поредица Движение за промяна: Global Citizen тръгва в ефир

„ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА: „GLOBAL CITIZEN“ – документалната поредица в шест части на National Geographic и Procter & Gamble, копродуцирана от Global Citizen и RadicalMedia, ще се излъчи премиерно на 07.09. от 22:55 часа. ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА е мултиплатформено творческо партньорство и документална поредица в шест части, подкрепена със съдържание от National Geographic в социалните, дигитални, линейни и печатни комуникационни канали на бранда.

Продукцията ще привлече вниманието към теми като крайната бедност, проблемите с устойчивото развитие и неравноправието, за да мобилизира гражданите на света да потърсят значима и трайна промяна чрез платформата Global Citizen. Всеки епизод разглежда различен проблем, свързан с причините за крайната бедност и проследява специфична кампания на Global Citizen и организаторите, говорителите, активистите, дейците и хората, чийто живот се променя.

Темите на епизодите включват мерки за изкореняване на крайната бедност, премахване на паричните гаранции, елиминиране на бариерите пред образованието за момичетата, финансиране на образование за деца на бежанци, борба със замърсяването с пластмаса и подпомагане за разрешаването на водната криза. ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА ще отведе публиката от сцената на фестивала Global Citizen до предните редици на истинската промяна по цял свят, като насочи прожектора към реалните усилия за решаване на проблеми, свързани с крайната бедност.

През очите на активисти като Хю Джакман, Комън, Ъшър, Рейчъл Броснахан, Гейл Кинг, Бонанг Матеба, Дарън Крис, Фарел Уилямс, Узо Адуба, Беки Джи и Приянка Чопра Джонас и през легендарния обектив на National Geographic, зрителите ще чуят историите, ще се срещнат с хората и ще станат свидетели на работата, която се върши за разрешаване на проблема с крайната бедност и за вдъхновяване на едно глобално движение. Поредицата е заснета в Мексико, Нигерия, Перу, Филипините, Южна Африка, както и в САЩ в Калифорния, Ню Йорк, Тенеси и Вашингтон. Партньорството ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА е резултат от споделеното обещание на National Geographic, P&G и Global Citizen да използват влиянието и публиката си, за да привлекат внимание и да вдъхновят световната общност да вземе мерки.

Повече от 10 години Global Citizen се бори с проблемите на крайната бедност чрез застъпничество и ангажираност от страна на гражданите. Също така мотивира корпорации, организации и правителства да допринесат финансово или да наложат законови промени за постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН и за изкореняване на крайната бедност до 2030 година.

В същото време P&G има богат опит в използването на марките си като движеща сила за постигане на промяна и решаване на важни проблеми като образованието на момичетата, чистата питейна вода, помощта при бедствия, устойчивото развитие и борбата с неравенството. И от над 130 години National Geographic използва вдъхновяващите си кадри и разкази, за да помогне на зрителите да разберат заобикалящия ги свят и да проявят по-голяма загриженост към него.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !