Бела Хадид и The Weekend решиха да си...

Бела Хадид и The Weekend решиха да дадат пореден шанс на...

Дженифър Анистън: Поставях Брад на...

Бракът между Дженифър Анистън и Брад Пит беше един от...

Народният Театър на пет сцени за новия сезон

отпечатай новината

10.09.2019 14:47 | Видян 404 пъти

Народният Театър на пет сцени за новия сезон

С представления на цели пет сцени влиза в новия сезон Народният театър „Иван Вазов“. От 13 септември спектаклите от репертоара ще могат да се гледат освен на трите основни сцени – Голяма, Камерна и „Апостол Карамитев“, и на „Сцена на кръстопът“ в Пловдив, както и във Франция. На касите на театъра и онлайн на сайта вече могат да се закупят билети за спектаклите през септември, октомври и ноември. Пет представления и една премиера очакват зрителите на Голяма сцена през септември. Началото е на 13 септември с един от най-дългогодишните и обичани спектакли – „Хъшове“ по Иван Вазов на Александър Морфов.

Следват „На ръба“ на 14 септември, отново режисирано от Морфов, „Бащата“ на Диана Добрева на 18 септември, „Идеалният мъж“ на Тиери Аркур на 19 септември, и „Neoдачници“ на Иван Пантелеев на 20 септември. На 29 септември и 2 октомври на Голяма сцена е премиерата на „Хубава риба“ от Марк Рейланс и Луис Дженкинс. Режисьор е Ивайло Христов, а в актьорския състав са Марин Янев, Стефан Мавродиев, Стоян Алексиев, Елена Телбис и Пламен Димов. Камерна сцена ще посрещне първите зрители за 118-ия сезон на театъра с „Козата или коя е Силвия?“ на Явор Гърдев на 14 септември.

Следват „Любовникът“ на Деян Донков на 15, „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ на Бина Харалампиева на 16, „Дивата патица“ на Крис Шарков на 18, „Теремин“ на Николай Гундеров и Валентин Ганев на 19, „Спускане от връх Морган“ на Николай Ламбрев на 20, „Богът на касапницата“ на Антон Угринов на 21, „Наблюдателите – хипотеза за отвъдното“ на Явор Гърдев на 28 и „Духът на поета“ на Маргарита Младенова на 29 септемри.На Камерна сцена ще бъде и първата премиера за новия сезон - на 26 и 27 септември с „Каквото такова“ от Недялко Йорданов. Спектакълът е с участието на Емилия Радева, Янина Кашева, Иван Налбантов, Жоржета Чакърова, Любомир Младенов, Пламена Гетова, Богдан Глишев, Рут Рафаилова, Сава Пиперов, Ева Тепавичарова и Христо Терзиев.

Един от главните акценти в програмата на Сцена „Апостол Карамитев“ е честването на незабравимия Тодор Колев на 26 септември с моноспектакъла на Албена Колева „Шърли Валънтайн“. Първото представление на тази сцена е на 14 септември с „Обир“, постановка на Михаил Петров. Следват „Виновният“ на Юрий Дачев на 15 септември, „Три високи жени“ на Стефан Спасов на 17, „Даскал“ на Юрий Дачев на 18, „Пътят към Афродита“ на Бойка Велкова на 20, „Колко е важно да бъдеш сериозен“ на Бойко Илиев на 21, „Цветът на дълбоките води“ на Бойка Велкова на 24, „Две“ на Юрий Дачев на 25, „Г-н Ибрахим и цветят на Корана“ на Снежина Танковска на 27, „Среща в Санлис“ на Атанас Атанасов на 28 и „Контрабасът“ на Пламен Марков на 29 септември.

Освен на трите сцени в Народния театър, едни от най-хитовите заглавия гостуват на още две сцени – на фестивала „Сцена на кръстопът“ в Пловдив, и на 21 септември в Театър “Сен-Леон” в Париж. На 17 септември на „Сцена на кръстопът“ гостува „Спускане от връх Морган“ от Артър Милър с участието на Валентин Ганев, Параскева Джукелова, Илиана Коджабашева, Йосиф Шамли, Ева Тепавичарова и Ева Данаилова. На 22 септември фестивалът се закрива с премиерния спектакъл  „Актрисата“ с участието на Аня Пенчева, Стефан Данаилов, Иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Живко Сираков, Павел Иванов, Божидар Мицев, Боряна Бабанова.На 22 септември един от хитовете на Народния театър - „Моята скъпа лейди“ от Израел Хоровиц, е на турне във Франция. Спектакълът с участието на Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов ще се играе на български език с титри на френски, точно в деня на Независимостта на България в Театър “Сен-Леон” в Париж.

Събитието се осъществява с подкрепата на посолството на България във Франция, а публиката ще има честта да гледа представлението в присъствието на автора Израел Хоровиц. На 12 септември започва подготовката на още един премиерен спектакъл за Камерна сцена – „Приятна жена в лоша компания“ от Андре Русен. Режисьор е Юрий Дачев, а в екипа са Емануела Шкодрева, Павел Иванов, Кръстьо Лафазанов и Васил Драганов. Премиерата е предвидена за 7 ноември. През декември на Сцена „Апостол Карамитев“ предстои премиерата на спектакъла „Плач на ангел“ от Стефан Цанев с участието на Николай Урумов.

Един от големите проекти на Народния театър през новия сезон, както и цялата му втора половина, ще бъде посветен на 170 години от рождението на неговия патрон Иван Вазов. Това е драматизация на един от емблематичните, но някак недооценени романи на Патриарха на българската литература – „Нова земя“. По него вече работят драматурзите на театъра Юрий Дачев и Мирела Иванова, а премиерата е предвидена за 9 юли, когато е рожденият ден на Вазов.


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !