Снимки на дъщерята на Елизабет II,...

На 15 август единствената дъщеря на Елизабет II ще...

Вдовицата на Шарлопов сияе на морето

Вдовицата Боряна Шарлопова буквално пращи от сексапил....

София става сцена на топ импровизатри от 3 континента

отпечатай новината

15.09.2019 09:05 | Видян 402 пъти

София става сцена на топ импровизатри от 3 континента

За четвърта поредна година София ще събере най-изявените майстори в жанра на спонтанния театър. Вече традиционният Международен импро фестивал ще се проведе от 23 до 29 септември.

Този път той е посветен на тъмната и светлата страна на комедията, предлагайки на публиката различни шоу формати - от забавни със своята лекота и абсурдност, до изпълнени с тъмен хумор и драматични импровизации.

Организатор на събитието е Златин Цветков, основател на „ШиЗи Импро Театър”.

Камерната сцена на театър „Сълза и смях“ ще посрещне трите най-популярни импро трупи в Европа, които, освен че ще демонстрират своя безспорен театрален талант, ще водят и 25 уъркшопа върху специфични импровизационни методи и стилове.

Във фестивалната програма ще се включат и професионални групи от 12 държави, сред които САЩ, Англия, Испания, Португалия, Франция и Израел.

Те ще забавляват и вдъхновят публиката с различни импро формати.

В първите два дена на програмата ще видим спонтанните шоута най-добрите български импро трупи, в останалите четири международните гости ще представят програмата си на английски.

“Най-добрите импровизатори на Стария континент привличат зрителите навсякъде по света, защото имат огромен опит и богат диапазон от начини да забавляват.

Почитателите на жанра в София ще имат уникалната възможност да видят най-популярните трупи, които в различните вечери ще играят коренно различни представления.

Това ще бъде импро коктейл от качествена забавна спонтанност”, споделя Златин Цветков.

Всеки от 6-те фестивални дни публиката ще има шанса да се наслаждава на 3-часови комедийни шоупрограми.

Импровизаторите ще създават сцени и цели сюжетни линии само по думи, зададени от публиката - без сценарий, без декори и костюми, но с много позитивна енергия и добро настроение.

Към професионалните групи ще се присъединят и любители на спонтанното изкуство, както и смесени групи от съпътстващите уъркшопи.

Кулминацията на всяка вечер ще бъдат „светлите“ и „тъмните“ шоута на гост-преподавателите, които ще покажат по атрактивен и неповторим начин различните нюанси в спектъра на комедията.

Билети за фестивала могат да се закупят от касата на театър „Сълза и смях“, както и на https://www.salzaismyah.bg/.

Предлагат се както групов билет за всички фестивални дни, така и индивидуални билети за отделните вечери.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !