Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

София става сцена на топ импровизатри от 3 континента

отпечатай новината

15.09.2019 09:05 | Видян 920 пъти

София става сцена на топ импровизатри от 3 континента

За четвърта поредна година София ще събере най-изявените майстори в жанра на спонтанния театър. Вече традиционният Международен импро фестивал ще се проведе от 23 до 29 септември.

Този път той е посветен на тъмната и светлата страна на комедията, предлагайки на публиката различни шоу формати - от забавни със своята лекота и абсурдност, до изпълнени с тъмен хумор и драматични импровизации.

Организатор на събитието е Златин Цветков, основател на „ШиЗи Импро Театър”.

Камерната сцена на театър „Сълза и смях“ ще посрещне трите най-популярни импро трупи в Европа, които, освен че ще демонстрират своя безспорен театрален талант, ще водят и 25 уъркшопа върху специфични импровизационни методи и стилове.

Във фестивалната програма ще се включат и професионални групи от 12 държави, сред които САЩ, Англия, Испания, Португалия, Франция и Израел.

Те ще забавляват и вдъхновят публиката с различни импро формати.

В първите два дена на програмата ще видим спонтанните шоута най-добрите български импро трупи, в останалите четири международните гости ще представят програмата си на английски.

“Най-добрите импровизатори на Стария континент привличат зрителите навсякъде по света, защото имат огромен опит и богат диапазон от начини да забавляват.

Почитателите на жанра в София ще имат уникалната възможност да видят най-популярните трупи, които в различните вечери ще играят коренно различни представления.

Това ще бъде импро коктейл от качествена забавна спонтанност”, споделя Златин Цветков.

Всеки от 6-те фестивални дни публиката ще има шанса да се наслаждава на 3-часови комедийни шоупрограми.

Импровизаторите ще създават сцени и цели сюжетни линии само по думи, зададени от публиката - без сценарий, без декори и костюми, но с много позитивна енергия и добро настроение.

Към професионалните групи ще се присъединят и любители на спонтанното изкуство, както и смесени групи от съпътстващите уъркшопи.

Кулминацията на всяка вечер ще бъдат „светлите“ и „тъмните“ шоута на гост-преподавателите, които ще покажат по атрактивен и неповторим начин различните нюанси в спектъра на комедията.

Билети за фестивала могат да се закупят от касата на театър „Сълза и смях“, както и на https://www.salzaismyah.bg/.

Предлагат се както групов билет за всички фестивални дни, така и индивидуални билети за отделните вечери.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !