Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Марги Хранова остана без пенсия: Няма да се моля за пари!

отпечатай новината

25.09.2019 11:56 | Видян 1204 пъти

Марги Хранова остана без пенсия: Няма да се моля за пари!

"Не ми се коментира! Не мисля, че отново ще си подам документите за тази парична награда", така Марги Хранова коментира отказа на държавата да й присъди пожизнена парична награда за принос към нацията - своеобразна пенсия за всички родни творци с малки или изобщо никакви пенсии.

Наградите бяха създадени след серия репортажи за Борис Годжунов - тежко болен и без никаква пенсия. Той, както и куп естрадни легенди, се оказаха без платени осигуровки, тъй като документите, пазени от някогашната Концертна дирекция, са изчезнали.

Хранова, изпяла толкова много хитове, вече се пенсионира с минимална пенсия. Преди три години съюзът на музикалните и танцови дейци издига кандидатурата й за пожизнена парична награда. Три години не получава никакъв отговор, докато накрая става ясно, че не е одобрена.

"Трябва ли човек да грохне, за да получи някакъв вид помощ? Чувствам се безкрайно досадна, много е обидно да звъниш и да питаш "Абе какво става?". Все едно просиш тази награда. Все пак представих цяла папка документи със заслугите си и накрая комисията ги отхвърли. Много ми е обидно", категорична е легендата.

"Обидно е такива хора, дали толкова много на страната си, да получават мизерни пенсии", коментира и Вежди Рашидов. За пожизнена награда от 700 лв са кандидатсвали 133 души, от тях одобрени са 47, предават от Телеграф.     

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !