Българският римски император Максимус...

Максимус Тракс, известен още като Максимин Тракиецът, е...

43 пластични операции, но вместо...

Далия Наим, на 30 години, таеше цял живот стремеж да...

Максим Генчев прави всенароден кастинг за ролята на Ботев

отпечатай новината

26.09.2019 15:55 | Видян 896 пъти

Максим Генчев прави всенароден кастинг за ролята на Ботев

Да намери подходящия (не)професионален актьор за ролята на Христо Ботев.

С тази тежка задача се е заел българският режисьор Максим Генчев.

Авторът на „Дякона Левски“ обяви, че прави „всенароден“ кастинг за образа на революционера, като изискванията му са пред камера да застане истински родолюбец, до 30-годишна възраст.

Той уточнява, че професията на кандидата не е от значение. Иначе казано – на кораба „Радецки“ във филма му може да се качи и човек, който досега не се е подвизавал като актьор.

В България няма академия по киноактьорско майсторство. Във филми се ползват театрални актьори, които не са подготвени за кино. Често пъти те рецитират репликите, а при забележка да говорят естествено започват да мрънкат неразбираемо.

Опитът ме научи да наемам точните хора за филмови роли и досега нямам провал с тях: Горан Гънчев - Димитър Общи, Иван Нешев - Петко в Дякон Левски и десетки други!

За ролята на БОТЕВ ще наема личност, съчетаваща емоцията на огнения Ботев дух и студената му интелектуалност“, категоричен е Генчев. Той призовава всеки да научи публикуван на Фейсбук страницата му диалог и да изпрати свое видео с пресъздаването му.

Междувременно за заснемането на „Ботев“ той събира дарения от български и чуждестранни любители на седмото изкуство чрез платформата на PayPal.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !