Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Мърляво правене на пари: Кралското...

Меган Маркъл предизвиква „крясъци“ от Двореца заради...

Невена Николова: Брекзит може да се окаже филтър за модата

отпечатай новината

28.09.2019 09:46 | Видян 1884 пъти

Невена Николова: Брекзит може да се окаже филтър за модата

Ще бъде ли ударена модната индустрия при Брекзит без сделка? Най-вероятно – да!

„Брекзит и всички останали сътресения ще се окажат филтър и за света на модата. Нашите клиенти ни намират навсякъде по света. Движението на стоки ще бъде по-трудно, ако се състои Брекзит без сделка. Но в модния бизнес има по-важни теми като това, че се наблюдава свръхпроизводство, пренасищане на пазара и трафик на хора във веригите за доставка“, заяви дизайнерът Невена Николова в предаването „Бизнес старт“ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Трафикът на хора във веригите за доставка е сериозна тема, която трябва да се разглежда също толкова значимо. Социалните теми в контекста на Брекзит са от съществена важност“, смята дизайнерът.

Невена Николова е категорична, че особеностите на мястото и срещата също са фактор, с който се съобразява при избора как да облече съответната дама.

„Кралските знаменитости изпълняват повече функции от всички останали, както и Десислава Радева в качеството си на първа дама. Преди всичко обаче се делим на хора и усещания“, допълни тя.

Известната ни дизайнерка спомена и егоизма в модата, определяйки го като еснафско поведение, и изтъкна ролята на колаборациите в областта в днешно време.

Дизайнерът Жоро Пентаграм пък смята, че модата трябва да се раздели на две части. Според него, като изкуство тя няма как да бъде засегната заради Брекзит.

„Брекзит по-скоро може да окаже някакво влияние само при хората, които се занимават с индустрия, като например дали ще има по-големи данъци или вносът ще се затрудни“, посочи той.

Целия разговор с двамата дизайнери вижте в Bloomberg TV Bulgaria.

Източник: tialoto

Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !