Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Артисти на пиксели стават посланици в Нощта на театрите

отпечатай новината

16.10.2019 11:59 | Видян 1197 пъти

Артисти на пиксели стават посланици в Нощта на театрите

Известни лица от артистичния свят на България ще блеснат на пикселизирани фотографии (с части, „разбити“ на малки квадратчета) за седмата Нощ на театрите, която ще се състои на 16 ноември. Във вече станалия емблематичен за събитието фотографски проект „Нощни персонажи“ темата този път е „Ти промeняш играта. Играта променя теб“.

Главни герои са някои от най-обичаните творци в сферата на театъра, операта и балета. Нощните персонажи на 2019-а са Мариус Куркински, Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Деян Донков, Дарин Ангелов, Христо Петков, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Ненчо Костов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Силвия Петкова, прима-балерината Марта Петкова, премиер-солистът Никола Хаджитанев, диригентът Максим Ешкенази и оперната певица Ина Кънчева.

За първи път в историята на проекта кадрите ще имат своя уникална augmented reality (добавена реалност), която през ноември ще може да се сканира, активира и сподели в социалните мрежи благодарение на безплатното приложение ArtiVive.

По традиция посланиците на Нощта – „нощните персонажи“, имат ключова роля в стратегията за комуникация с публиката. След шестте доста мащабни и много успешни изложби от предишните издания, сега проектът поднася нова серия от ефектни фотографии, специално заснети от Диляна Флорентин. Тя работи в екип с гримьора Слав Анастасов и творческата агенция The Smarts.

В пикселизираните кадри за седмото издание на Нощта на театрите артистите са „хванати“ в лични, емоционални и вдъхновени състояния, в които личи промяната. Фотосите ще бъдат изложени на няколко места в София: фоайето на Камерна сцена на Народния театър, бар „Петък“ и УниКредит Студио. Ще бъдат отпечатани и в книжката на инициативата.

За своята седма година в България инициативата ще събере в едно голямо и вълнуващо събитие стотици съдържания в 16 български града. За времето на своето съществуване проявата се разгърна в различни стилове, присъедини разнообразни локации

разви програма от сутринта до полунощ, даде възможност за изява на институционален и алтернативен театър, привлече зрители и участници от различни възрасти. Всичко това направи Нощта на театрите една от най-мащабните и силни театрални инициативи в България.

Зад идеята на платформата „Eвропейска нощ на театъра“ стои Елеонора Роси от Франция. В тази нощ от годината театърът в 11 европейски държави едновременно се превръща в основна тема и събира по едно и също време всички, които го обичат. Освен спектакли в театралните сгради и на алтернативни места, се осъществяват и множество срещи, дискусии, изложби, концерти, разходки зад кулисите, създават се контакти и нови възможности за сближаване на театъра с неговата публика.

Нощта на театрите в България е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !