Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Соня Йончева гостува в зала България с арии на Пучини

отпечатай новината

30.10.2019 11:37 | Видян 1362 пъти

Соня Йончева гостува в зала България с арии на Пучини

Соня Йончева - българската прима, която покори оперните сцени по света, пристига за концерт със Софийската филхармония на 15 ноември.
 
Под диригентството на маестро Найден Тодоров тя ще представи арии из опери на Джакомо Пучини.  Партньор в дуетите ще й бъде младият тенор Михаил Михайлов - лауреат на конкурса "Гена Димитрова".
 

Звездата на Соня Йончева блести на сцените на Метрополитън опера, Кралската опера "Ковънт Гардън", "Ла Скала", Баварската опера, Берлинската, Виенската и Парижката опера. Само за няколко години тя се превърна в едно от най-търсените сопрани. Партнира си с артисти като Пласидо Доминго, Дмитрий Хворостовски, Стинг, Йонас Кауфман, Томас Хемпсън, Антонио Папано. Богатият й репертоар се разпростира от барока до творби от Моцарт, Чайковски и Пучини.

Българката е от малкото артисти в историята на Метрополитън опера, които в един сезон участват в три спектакъла, всеки един от които предаван на живо в 2000 кинотеатъра по целия свят. Нейната Виолета е наречена "най-добрата от времето на Мария Калас". Соня е и единствената оперна певица след Калас, която е поканена от "Ла Скала" да изпее основната партия в рядко изпълняваната опера на Белини "Пиратът".

През 2015 г. Соня пя на сцената на зала "България" под диригентството на съпруга си Доминго Хиндоян. През 2017 г. тя представи своята Вердиева програма за първи път в зала 1 на НДК, отново в компанията на съпруга си. Миналата година Соня беше част от концерта на Софийската филхармония в една от най-престижните зали - зала БОЗАР в Брюксел, по повод поемането на председателството на Съвета на ЕС от България под диригентството на маестро Найден Тодоров.

Само преди седмици Соня стана майка на очарователната София, която заедно с батко си ще пътува за България.

Билетите за концерта на 15 ноември отдавна са изчерпани. В деня на концерта Софийската филхармония ще пусне ограничено количество правостоящи места, които ще могат да бъдат закупени на касата на зала "България".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !