Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Елизабет II отрече дрехите от естествена кожа

отпечатай новината

06.11.2019 15:08 | Видян 1554 пъти

Елизабет II отрече дрехите от естествена кожа

Британският клон на неправителствената организация за защита на животните "Хюман сосайъти интернешънъл" (Human Society International) изрази задоволство от решението на британската кралица Елизабет II да престане да носи дрехи от естествена кожа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Започвайки от 2019 г., ако Нейно величество има задължения в изключително студено време, вече ще използваме изкуствена кожа, за да сме сигурни, че няма да й е студено", написа в публикуваната в края на миналия месец своя книга личната стилистка на кралицата Анджела Кели.

"Радваме се, че Нейно величество официално се отказа от естествената кожа", заяви Клер Бас, директорка на "Хюман сосайъти интернешънъл Великобритания". Според Бас решението е ясен сигнал от монарха, че естествената кожа вече е демоде.

Според проучване от миналата година, направено във Великобритания по искане на "Хюман сосайъти интернешънъл", над две трети от анкетираните подкрепят идеята за забрана на вноса на естествена кожа и само осем процента са против тази идея.

Великобритания забрани през 2000 г. отглеждането на животни заради тяхната кожа, но продължава да внася и продава кожа на различни животински видове, като например лисици и зайци.

Организацията за защита на животните PETA (лат. букви) приветства промяната в гардероба на кралицата и заяви, че сега очевидно е време тя да направи следващата стъпка и шапките на нейните кралски гвардейци вече да не са от мечешка кожа, а от създадените с помощта и на природозащитниците луксозни синтетични заместители.

Снимка: Getty Images



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !