Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Излиза филм за живота на Ралф Лорън

отпечатай новината

12.11.2019 16:02 | Видян 958 пъти

Излиза филм за живота на Ралф Лорън

„Мразя модата“. Това са думи на дизайнера Ралф Лорън, изречени много преди да се впусне в модния бизнес. Днес те звучат смешно, тъй като компанията на Лорън се превърна в една от най-добрите на пазара. Това обаче са истинските мисли на дизайнера още преди да бъде това, което е днес.

Самият той признава за тези думи в документалния филм „Very Ralph“, който е дело на режисьорката Сюзън Лейси и ще се излъчва по HBO. Лейси стои зад създаването на още истински истории на известни личности от света на шоубизнеса. Тя прави филм за актрисата Джейн Фонда, както и за Стивън Спилбърг.

Сега Лейси се заема с нещо различно от филмовата индустрия. „Осъзнах, че никога не съм правила филм за модна икона“, казва режисьорката пред CNN. Точно затова се насочва към Лорън, който, по нейните думи, е най-добрият американски дизайнер.

Филмът „Very Ralph“ ще покаже интервюта със самия Ралф Лорън, както и с още известни личности, сред които Ана Уинтур, актрисата Джесика Частейн, Наоми Кембъл и дизайнерите Келвин Клайн и Донна Каран. Пред CNN дизайнерът изразява своето мнение за филма, казвайки, че Сюзън Лейси е успяла да обхване целия му живот.

„Това, което правя, е моят живот и документалният филм на HBO с режисьор Сюзън Лейси показва това през няколко различни ъгъла – моят, на семейството ми, тези, които са ми помогнали да го създам и на тези, които са го наблюдавали през всичките тези десетилетия“, казва Лорън.

Историята на Ралф Лорън е повече от интересна. Той е роден в семейството на еврейски емигранти през 1939 година. Истинското му име е Ралф Рубен Лифшиц, но сменя фамилията си още като тийнейджър, за да не привлича внимание. Лорън отдава креативния си талант на баща си, който се е занимавал с изкуство.

След като се завръща от армията, Ралф започва да работи като продавач на вратовръзки. Малко след това започва да прави и собствени дизайни на мъжкия аксесоар, шиейки всичко на ръка. На помощ се притичват близки и приятели, които заедно с дизайнера полагат основите на една империя. „Майка ми седеше заедно с братовчедка си и шиеше етикети на вратовръзките“, спомня си Рики – съпругата на Лорън.

Тя признава, че първите няколко години са били изключително тежки за семейството. Тя е спала на матрак на пода, а той се е съмнявал дали ще стигне далеч. „Доста от критиките бяха болезнени. Питах се дали не си внушавам, че съм добър, а всъщност да съм доста некадърен“, казва дизайнерът. Явно обаче критиките не са успели да сломят духа на Лорън и той продължава своя път нагоре.

Постепенно от вратовръзки той преминава към създаването на мъжко и женско облекло. Превръща се в първия моден дизайнер, който прави колекция за дома. Освен това Лорън се захваща и с промотирането на равенство между расите в модната индустрия. „Винаги, винаги е ценял равенството“, казва Ана Уинтур във филма.

Така през 1996 година Ралф наема моделите Наоми Кембъл и Тайсън Бекфорд, които промотират новата му спортна марка „Ралф Лорън Поло“. За Кембъл това е огромен жест, тъй като по онова време трудно двама чернокожи биха могли да бъдат на преден план в модна реклама.

Ралф Лорън издига в култ модата от 19-ти век в Русия и Франция

Краят на документалния филм „Very Ralph“ е повече от ясен, но процесът на създаване на една легендарна марка и издигането на едно момче от предградията до модна икона, си заслужава гледането. Лентата излиза на 12 ноември по HBO.

Източник: tialoto
Снимка: Reuters

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !