Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Завръщане се отправя към Берлинале

отпечатай новината

21.11.2019 11:27 | Видян 1104 пъти

Завръщане се отправя към Берлинале

Българският филм „Завръщане“ се отправя към един от най-елитните филмови фестивали по света – Берлинале. Лентата, режисирана от Ники Илиев, ще направи десант в германската столица през месец февруари догодина.

Представянето в Берлин ще е поредният успех в архива на заглавието, грабнало интереса на над 80 000 български зрители в рамките на 5 седмици и спечелило позитиви от премиерите си в Лондон, Матера и Черна гора, където режисьорът и продуцентът Богомил Грозев се поклониха пред публиката в понеделник вечерта, предава Монитор.

Освен да запознае и фестивалната аудитория с пътешествията между спомените и настоящето на групата от четирима приятели, показването на „Завръщане“ в Берлинале има и друга цел – да позиционира заглавието и на международния пазар. В тази посока екипът работи съвместно със съветник по закупуването на филмово съдържание в гигантa Miramax, в чиято биография влиза и 15-годишен стаж като агент по продажбите на MGM. „С този агент работя от доста години. Той продаде "Код Червено" на около 130 държави.

За първи път той проявява интерес към български филм. И преди съм му предлагал филми – както свои, така и на други колеги продуценти, но той не проявяваше интерес. Сега би искал да представи филма за продажба в Берлин по време на фестивала, обясни пред „Монитор“ Башар Рахал, който не само участва в „Завръщане“, но е и негов продуцент.

Прожекцията в рамките на Берлинале далеч няма да е единствената за филма зад граница. Любителите на седмото изкуство във Виена също ще могат да му се насладят, като представянето в австрийската столица е планувано за февруари. „Също така съм в преговори за Канада“, добави Рахал, чиито детски спомени градят немалка част от сюжетните връзки в „Завръщане“.

На въпроса кой е коментарът за филма, успял да го разчувства най-силно продуцентът отговори: „Малко звучи странно, но най-трогателния коментар получих от самия Ники Илиев , точно след прожекцията в Лондон, когато ми каза, че не иска да работи над други филми без мен“.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !