Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Яна Маринова ни прави Диви и щастливи от любов

отпечатай новината

23.11.2019 09:13 | Видян 1684 пъти

Яна Маринова ни прави Диви и щастливи от любов

Би ли направил престъпление от любов? Ако да – през какво си готов да преминеш, за да извървиш поетия път докрай? С тези въпроси стартира дългоочакваното българско заглавие „Диви и щастливи“, което ще се завърти по родните кина от 29 ноември.

Срещаме се с Боряна (Яна Маринова), чиято тийнейджърска мечта е да стане шампион по мотокрос. Попаднала в капана на рутината обаче тя се е превърнала в разведена жена, чието препитание е да чисти къща на английски богаташи (глава на семейството е Бен Крос – б.а.). Станала е и любовница на женен мухльо от Варна – Цветан (Явор Бахаров), чиито опити да се докопа до големите пачки прозират (поне за зрителя) още в първия му „трогателен“ плач. Единственият лъч светлина за Боряна е приятелството й с Мила (Луиза Григорова-Макариев). За такъв тип връзка четем само по книгите – двете са напълно отдадени една на друга и биха се последвали дори когато едната направи въпросното престъпление от любов.

„Взети назаем“ 30 хиляди лева, отвлечен „по случайност“ младеж и няколко безумни перуки по-късно двете се оказват основна мишена на инспектора с остър като бръснач ум Донев (Александър Сано). Привличат дори вниманието на премиера, но как и защо се случва това ще оставим на зрителите сами да проследят.

Ето тук започва истинската веселба. Както се изразява самата Луиза във филма, двете приятелки успяват да направят органите на реда „диви и щастливи“. А по пътя успяват да сътворят и няколко чудеса – като да спечелят от раз протекцията на случаен тираджия и да избягат на полицията, шофирайки почти без никаква видимост из царевично поле. Това е една от най-впечатляващите каскади във филма, като именно високоадреналинните сцени са и сред най-ценните негови достойнства.

Няма да е прекалено да уточним, че подобни каскади не се правят (досега) в българското кино, а за тях екипът на „Диви и щастливи“ работи с професионален екип от родни и чуждестранни професионалисти. Прелитащ над Велико Търново хеликоптер, мощна експлозия само на метри от наперената физиономия на инспектор Донев и бясна гонка из улиците на Варна – това са само част от кадрите, които са способни да спрат дъха дори на човек, който няма афинитет към филми ала „Бързи и яростни“. Вдъхновението си всъщност филмът намери в „Телма и Луиз“, като двете момичета се справят завидно добре с изпълнението на плана си да бъдат престъпнички „по недоразумение“

Ако търсите филм, който да отразява безпардонно реалността, огледайте се за друго заглавие. „Диви и щастливи“, подобно на собствените си героини, всячески се опитва да избяга от примката на заобикалящото ни ежедневие. И резултатът е налице – от следващия петък в киноафиша ще влезе лента, която поставя забавлението на зрителя над всичко. И предвид успеха на първата кинорожба на Яна Маринова - „Привличане“, то предполагаме, че резултатът тук също няма да закъснее.

Самата тя отново продуцира филма си, като този път неин „брат по оръжие“ е Александър Сано. Със сценария отново се заема Борислав Захариев, а режисьор е Мартин Макариев. В каста пък влизат още Асен Блатечки, Койна Русева, Калин Врачански, рапърът Ицо Хазарта и Базил Айденбенц – шотландски актьор, който е истинско откритие за българския екран и усърдно внася и собствения си дял хумор в заглавието. За да докаже, че в „Диви и щастливи“ има за всекиго по нещо, той успява да отправи и стрелите на Купидон към едно от дамските сърца.

Източник: Monitor
Снимка: Крум Стоев


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !