Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Ламбо завещал никой да не тъгува за него

отпечатай новината

03.12.2019 09:34 | Видян 2344 пъти

Ламбо завещал никой да не тъгува за него

„Стефан каза да не го жалим“, разкри голямата актриса Татяна Лолова пред БНТ. Приживе самият Данаилов казал на Лолова, че иска хората да не тъжат за него, защото е преживял максимално отредените му дни на тази земя.

„Както Петър Дънов беше посочен от цял свят, така и Стефан беше посочен да бъде обичан, обожаван“, изтъкна Лолова и призна, че не иска да мисли за него с тъга, а предпочита да си спомня за хубавите им моменти заедно. Един от филмите, в които двамата са се снимали рамо до рамо, беше комедията „Топло“, която неотдавна БНТ повтори. „Той беше много красив, много талантлив, много жизнелюбив, раздаващ се, много обичащ хората и работата си“, обрисува Лолова забележителния си колега, който издъхна по-малко от 2 седмици преди да навърши 77 години.

Татяна Лолова разказа за него и една паметна случка от пътуване в Италия преди много години: „Стефан е с тях, но на тръгване закъснява за самолета. Седи Константин Коцев и вика: „Това момченце никога няма да стане актьор, щом по този начин действа“. Той наистина не стана актьор, той стана обединител на всички хора“.

И още: „Помня го като 12-годишен дългокрак щурчо, който игра в детски филм. А след това го помня в Народното събрание, където се оказа доайен. Има един много хубав празник във Варна – фестивала „Любовта е лудост“. По едно време бяхме в хотел, в който спяха актьорите. Сутрин се усещаше приятен мирис на банички, кифли и пристига от вратата Стефан, красив, млад, и носи в бял плик храна за всички нас.

Никога не се е дуел, какъвто и пост да е заемал. Той е едно страхотно очарование. Не мога да кажа, че съм била влюбена в него, защото има разлика в годините ни, ама все едно. Освен всички качества той беше избран, посочен отнякъде (не знам откъде) да бъде притегателна сила. Ален Делон е прекрасен за Франция, но Стефан е световно прекрасен“. Актрисата припомни, че в края на миналата година тя самата е изгубила любимия си съпруг, била съсипана от скръб, но синът й казал, че не иска хората да я гледат непрекъснато с тъжна физиономия. Затова и сега, при огромната за много хора загуба на Ламбо, Лолова посъветва приятелите и почитателите му да не тъгуват. Защото той до последно винаги е оставал хлапак и щурак в душата си.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !