Експериментът в Барселона: Концерт...

Барселона премина успешно през един от най-интересните...

Защо се правят паузи в пиенето на...

Мнозина смятат минералната вода за най-полезното нещо на...

Опашка от опечалени за последно сбогом с Ламбо

отпечатай новината

03.12.2019 09:03 | Видян 602 пъти

Опашка от опечалени за последно сбогом с Ламбо

Колеги, приятели, близки и почитатели се стекоха пред Народния театър в София, за да се простят със Стефан Данаилов. Броени дни преди да навърши 77 години, една от емблемите на българските театър и кино почина на 27 ноември. Още преди началото на поклонението множеството се беше извило в дълга опашка.

По-късно то опаса целия парк пред сградата на театъра. Датата беше съобразена с полета от САЩ на сина на легендарния актьор - Влади Данаилов, който редом със семейството приемаше съболезнования край затворения ковчег заедно с жена си Виктория и майка си Ирен Кривошиева.

Сред първите, които се простиха с Данаилов, бяха партийния лидер на БСП Корнелия Нинова. Пред ковчега се поклони и президентът Румен Радев. На опашка чакаха редица политици и актьори. Сред множеството опечалени бяха и някои от ембемите на любимия на Мастера ЦСКА.

В своята над 50-годишна творческа кариера Стефан Данаилов е изиграл повече от 150 роли в киното, театъра и телевизията. Бил е депутат с шест мандата в Народното събрание, както и министър на културата.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !